Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Lídr TOP 09 Aleš Cabicar do zastupitelstva kraje neprošel. Neberu to urputně, říká

Lídr uskupení Spojenci pro Královéhradecký kraj a dosavadní náměstek hradeckého hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09) se do zastupitelstva Královéhradeckého kraje nedostal. Preferenčními hlasy jej voliči odsunuli z prvního na šesté místo. Uskupení složené z TOP 09, Hradeckého demokratického klubu a strany LES získalo v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu čtyři mandáty.

"Je to sport, je to politika. Pro mě to je potvrzení, že jsme sestavili velmi silnou kandidátku z velmi silných osobností, neberu to nijak urputně," řekl Cabicar k tomu, že jej voliči odsunuli do role druhého náhradníka. Jako osobní prohru to nebere. "Nositeli mandátu jsou velmi kvalitní lidi, kteří svoji práci odvedou," řekl s tím, že jako krajský předseda TOP 09 se bude povolebních vyjednávání účastnit.

K jednáním o nové koalici Cabicar uvedl, že jím vedení Spojenci si sami zúžili vyjednávací prostor tím, že si zapověděli koaliční spolupráci s hnutím ANO a s SPD. Jako možné koaliční partnery Spojenců jmenoval koalici ODS, STAN a Východočechů, Piráty či lidoveckou Koalici pro Královéhradecký kraj.

Ve volbách vítězná koalice ODS, STAN a Východočechů získala v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu 12 mandátů, stejně jako druhé ANO. Piráti mají sedm mandátů. Po čtyřech mandátech mají koalice ČSSD a Zelených, Koalice pro Královéhradecký kraj a koalice Spojenci pro Královéhradecký kraj. SPD získala dva mandáty.

V kraji dosud vládla pětičlenná koalice ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, koalice Starostů a Východočechů a TOP 09.

Autoři | Foto top09.cz

Štítky ČR, volby, TOP 09, kraje, Královéhradecký, kraj, Aleš, Cabicar, Hradec Králové, výsledky, Aleš Cabicar, Královéhradecký kraj, koalice, Hradecký demokratický klub, ODS, ANO 2011, Svoboda a přímá demokracie, Starostové a nezávislí, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídr TOP 09 Aleš Cabicar do zastupitelstva kraje neprošel. Neberu to urputně, říká  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.