Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Hradec Králové z dotace získal 18 milionu korun. Za peníze opraví tři mateřské školky

Magistrátu města Hradec Králové se podařilo získat dotaci na rekonstrukci mateřských škol. Celkem se jedná o 18,1 milionu korun, které radnice využije na zateplení a rekuperace. Zahájení oprav by se už v příštím roce mohly dočkat školky Třebechovická a Lužická, v mateřské škole Sluníčko již běží první etapa oprav, která bude dokončena na konci listopadu.

„Jakmile jsme měli k dispozici potřebnou projektovou dokumentaci a stavební povolení, požádali jsme o dotace na rekonstrukci třech hradeckých mateřských škol. Jejich finální výše se ještě může změnit, což se bude odvíjet od vysoutěžené ceny a uznatelných nákladů během vlastní realizace,“ řekla náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO 2011).

V plánu je zrekonstruovat tři mateřské školy ve městě. Mateřská škola Třebechovická vyjde na necelých 9,2 milionu korun. V mateřské škole Lužická se plánuje s pracemi, které se budou pohybovat kolem 9,5 milionu. A rekonstrukce se dočká i školka Sluníčko. Zde už oprava začala a je rozdělena do tří etap. Celkově zde vyjdou opravy na přibližně 45 milionů korun, dotace na zateplení a rekuperaci je pak ve výši přibližně 7,9 milionu. 

První etapa školy Sluníčko by měla být hotová do konce letošního listopadu. Předělává se hospodářský pavilon, kde se nejen zateplovalo a prováděla rekuperace, ale také došlo k výměně oken a upraveny budou ještě vnitřní prostory. S dalšími mateřskými školami budeme pokračovat v příštím roce.

Žádosti o dotace byly podány do Operačního programu životního prostředí. „Cílem rekonstrukcí je snížit energetickou náročnost budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha (ODS). 

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Vodička

Štítky školka, Hradec Králové, mateřská, rekonstrukce, oprava, dotace, Třebechovická, Lužická, Sluníčko, mateřská škola, Monika Štayrová, ANO 2011, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové z dotace získal 18 milionu korun. Za peníze opraví tři mateřské školky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.