Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Při požáru skladovací haly v Suchém Dole shořelo přes dva tisíce balíků sena, lidé ho družstvu nabízejí ze svých zásob. Hasiči jsou stále na místě

Hasiči zůstali u požáru skladovací haly v Suchém Dole na Náchodsku celou noc. V sedm hodin ráno se zasahující jednotky prostřídaly a dohlížejí na požářiště, které se nechává kontrolovaně dohořet. Zásah bude probíhat nejspíš ještě po zbytek dne. Škoda byla vyšetřovatelem stanovena na deset milionů korun.

„Na místě jsou aktuálně jednotky dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce a Bukovice,“ říká mluvčí hasičů Ondřej Sezima. Byla tu vyšetřovací skupina z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč a zůstává tu také vyšetřovatel hasičů.

„Příčina požáru souvisí s největší pravděpodobností s prací strojů při vyskladňování sena,“ doplnil mluvčí. Škoda byla vyšetřovatelem stanovena na deset milionů korun.

Včera dopoledne muselo být z nedalekého kravína, kvůli požáru a špatným povětrnostním podmínkám, vyvedeno stádo zhruba čtyř stovek krav. Zvířata byla přesunuta do vzdálenějšího kravína, kde jsou v bezpečí. 

Shořelo více jak dva tisíce balíků sena. Vystavět se bude muset hala nová. „Uvažujeme spíše o dvou malých halách. Už proto, abychom eliminovali požární riziko, které tu bude vždycky,“ řekl předseda družstva Petr Šrámek.

Zvedla se vlna solidarity, lidé družstvu nabízí seno

„Nám se spousta lidí hlásí a volají sami, že mají volné seno, slámu. Volali i z Krušných hor a Poděbrad,“ říká Šrámek. Objevily se ale i nabídky, kdy chtěl někdo využít situace a seno zpeněžit takovým způsobem, že vycházelo i s náklady dráž než na trhu.

„Úroda letos byla dobrá, seno tedy je a cena se vrátila do cen obvyklých. Dva roky zpátky stál balík sena dva tisíce korun, letos je za třetinu,“ doplňuje Šrámek

Družstvo teď bude muset řešit uskladnění nového sena. Odveze ho buďto do Police nad Metují nebo jej na zimu přikryje. Tak jako tak bude muset do devíti měsíců zbudovat halu, aby mohlo uskladnit seno i slámu na následující zimní období.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, Suchý Důl, hasiči, škoda, Náchodsko, seno, sláma, družstvo, okres Náchod, Petr Šrámek, Červený Kostelec, Bukovice, Bohdaneč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Při požáru skladovací haly v Suchém Dole shořelo přes dva tisíce balíků sena, lidé ho družstvu nabízejí ze svých zásob. Hasiči jsou stále na místě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.