Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Suchém Dole hoří skladovací hala se senem. Škoda je odhadnuta na devět milionů korun

, aktualizováno 30. září 2020, 12:21

Deset jednotek hasičů muselo ráno vyrazit krotit plameny do Suchého Dolu na Náchodsku. Hoří tu skladovací hala se senem. Požár byl většího rozsahu, proto byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Hasiči zřídili dálkovou dopravu vody. Snaží se uchránit vedlejší budovu, odkud byla nakonec zvířata vyvedena.

Událost byla hasičům oznámena okolo osmé hodiny ranní. Hala o rozloze 70 x 25 metrů byla celá v plamenech. Uvnitř bylo uskladněno seno a sláma. Nebyli tu žádní lidé ani zvířata. „Požár je ve třetí fázi hoření a nechává se kontrolovaně dohořet. Hasiči se zaměřují na vedlejší budovu, kterou je kravín,“ řekl ráno mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Dopoledne se změnily povětrnostní podmínky a rozhodlo se, že krávy z přilehlého kravína budou kvůli jejich bezpečí vyvedeny a přesunuty do vzdálenějšího kravína. Všechna zvířata, kterých bylo okolo čtyř stovek, se podařilo v pořádku převést.

„Hasiči zasahovali na místě s použitím dýchacích přístrojů, dálkovou dopravu vody zřídili z nedalekého rybníku“ doplnil Sezima. Na místě je i výšková plošina a stále deset hasičských jednotek. Jde o dvě profesionální a osm dobrovolných. 

Dohašování požáru bude pravděpodobně probíhat až do dalšího dne. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. „Příčina události je v šetření, škoda byla předběžně stanovena ve výši asi devíti milionů korun," řekl mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto hasicijaromer.cz

Štítky požár, skladovací hala, Suchý Důl, Náchodsko, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Suchém Dole hoří skladovací hala se senem. Škoda je odhadnuta na devět milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.