Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Roman Prymula chce omezit aktivity uvnitř na 10 lidí, venku na 20. Fotbalová i hokejová liga budou bez fanoušků

Od pondělí by plošně v celém Česku měly být kvůli koronaviru omezeny vnitřní aktivity maximálně na deset lidí, venkovní na 20 lidí. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) to řekl v pořadu Události, komentáře České televize. Podle něj bude řada výjimek. Hrát budou moci například divadla. Nezastaví se ani sportovní ligy, utkání ale budou od příštího týdne zcela bez diváků.

Prymula zdůraznil, že zrušeny budou například velké hudební koncerty. "Na druhou stranu běžná divadelní představení, činohry, balet a podobně, ty budou prakticky bez omezení," uvedl ministr. Ve vnitřních prostorech, kde lidé sedí, se podle něj nákaza tak nešíří. "Nebudou tam ale přestávky na konzumaci jakýchkoliv potravin," podotkl Prymula.

Fotbal a hokej bez fanoušků na tribunách

Profesionální sport bude omezený zhruba na 130 lidí, tak aby mohly pokračovat například nejvyšší fotbalová nebo hokejová liga, ovšem už před prázdnými tribunami. Problém bude s amatérským sportováním. "Veškeré soutěže, které jsou registrovány a organizovány svazem, se budou hrát v normálním složení, u těch ostatních už bohužel bude venku limit 20 lidí," dodal ministr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky vláda, opatření, omezení, aktivity, Roman Prymula, hokej, ANO 2011, Česká televize, Česko, Události, komentáře, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Prymula chce omezit aktivity uvnitř na 10 lidí, venku na 20. Fotbalová i hokejová liga budou bez fanoušků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.