Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Policie přesvědčila muže, aby neskákal. Seděl na traverze železničního mostu v Hradci Králové

V úterý večer volal na linku 158 muž, který měl strach o svého kamaráda. Údajně se jednalo o kolegu, který má v plánu spáchat sebevraždu. Policie po Hradci Králové rozjela velkou pátrací akci, během které se ho podařilo najít na železničním mostě nad řekou Labe.

Na místo vyrazila další policejní hlídka, zásahová jednotka s vyjednavačem, záchranná zdravotnická služba i hasiči s požárním vozidlem, žebříkem a gumovým člunem. „Muž byl agresivní, pokřikoval a zjevně byl pod vlivem alkoholu,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Vyjednavač s mužem komunikoval zhruba hodinu a půl, poté se ho povedlo přesvědčit, aby slezl dolů. Policie šestadvacetiletého muže předala do péče záchranářů, v dechu mu bylo naměřeno 1,7 promile alkoholu.

Během záchranných prací musel být přerušen provoz na železniční trati pod mostem. Vlaky na trať pustili opět až po půlnoci. Celkem na místě zasahovalo 30 záchranářů.

Muž podobným způsobem zaměstnal policii už v minulosti

Ke stejnému muži musela policie vyjíždět i v září roku 2017. Na tísňovou linku volali lidé, že na střeše předměřické základní školy sedí muž s kapucí na hlavě. „Volající uvedl, že si zprvu myslel, že se jedná o nějakého řemeslníka, ale když ho na samém místě o hodinu později uviděl znova, zavolal na linku 158,“ řekla mluvčí policie.

Na místo první dorazila policistka ze Smiřic, která za ním na střechu vylezla. Při osobním setkání muže poznala, jen o pár měsíců dříve kvůli němu zasahovala i na střeše budovy v Průmyslové ulici. Mladík se začal vymlouvat, že chtěl pouze najít místo s výhledem. S policejní hlídkou tak slezl zpět na zem.

V tomto případě byl test na alkohol negativní. Naopak se ukázalo, že byl muž pod vlivem drog. „Mladík se přiznal k požití pervitinu a vykouření jedné cigarety marihuany,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, ČR, Hradec Králové, sebevrah, most, skok, vyjednávač, 158, záchrana, život, koleje, traverza, video, železniční most, alkohol, Labe, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie přesvědčila muže, aby neskákal. Seděl na traverze železničního mostu v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.