Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Zásahovka si přišla pro šest dealerů drog. Jsou mezi nimi i zaměstnanci lékárny v Trutnově

Šest lidí, včetně tří pracovníků lékárny v Trutnově, obvinila královéhradecká policie z výroby a prodeje drog a série krádeží. Zaměstnanci lékárny podle policie spoluobviněným prodávali větší množství léků s pseudoefedrinem pro výrobu pervitinu. Obviněným hrozí v případě odsouzení tresty od jednoho roku do deseti let vězení.

Trestnou činnost podle policie skupina páchala od letošního ledna až do současnosti. Dva podezřelé policisté obvinili z deseti vloupání do různých podnikatelských provozoven v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Kradli především peníze, alkohol a tabákové zboží. Za ukradené peníze jeden z pachatelů následně kupoval v trutnovské lékárně léky pro výrobu drog. Léky pak předával známému, který z nich vyráběl pervitin.

U dosud zadokumentovaných deseti skutků obviněných kriminalisté vyčíslili škodu na téměř 300 tisíc korun. Škodu za dalších 200 tisíc korun zahrnují zločiny ve stádiu pokusu. Tři obvinění skončili ve vazbě.

Třem členům skupiny za nedovolenou výrobu, držení a prodej omamných a psychotropních látek a jednomu obviněnému za krádež hrozí jeden rok až pět let vězení. Dvěma obviněným hrozí za krádeže a drogové delikty dva roky až deset let vězení.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, drogy, léky, krádež, Královéhradecký, Trutnov, policie, věznice, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zásahovka si přišla pro šest dealerů drog. Jsou mezi nimi i zaměstnanci lékárny v Trutnově  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.