Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové získala novou akreditaci. Studentům nabídne Grafickou a intermediální tvorbu

Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové získala akreditaci pro otevření programu Grafická a intermediální tvorba. Dodatečně proto otevírá příjímací řízení pro uchazeče o bakalářský stupeň vzdělání.

„Tento obor nabízí širší možnosti vizuální komunikace prostřednictvím kombinace více médií, či přesahu grafické tvorby do tvorby prostorové, videa, nebo performance a je také otevřen průnikům mimo oblast výtvarného umění, např. k hudbě či literatuře,“ řekl dnes mluvčí UHK Jakub Novák.

Student, který absolvuje tříleté studium Grafiky a intermediální tvorby bude připraven pro profese v oblasti mimoškolní pedagogiky. Krom toho samostatně pro obory zabývající se vizuální tvorbou nebo grafikou. Absolventi tak budou moct pracovat jako vizuální umělci, grafici nebo lektoři.

Navazující studia

Na Pedagogické fakultně Univerzity Hradec Králové lze pokračovat ve studiu dvouletého navazujícího magisterského studia v jednom programu Učitelství výtvarné výchovy pro ZUŠ a SŠ. Dále na Univerzitě Palackého v Olomouci, Univerzitě T. Bati ve Zlíně, Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Západočeské univerzitě v Plzni nebo Technické univerzitě v Liberci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Univerzita Hradec Králové

Štítky UHK, Pedagogická, fakulta, akreditace, obor, program, grafika, intermediální tvorba, studium vysoká, škola, Hradec Králové, Univerzita Hradec Králové, studium, Jakub Novák, Univerzita Palackého v Olomouci, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad La

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Hradec Králové získala novou akreditaci. Studentům nabídne Grafickou a intermediální tvorbu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.