Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice v Jičíně dostane nový pavilon. Královéhradecký kraj hledá firmu, která ho postaví

Královéhradecký kraj vypsal výběrové řízení na firmu, která zajistí výstavbu nového pavilonu krajské Oblastní nemocnice Jičín. Stavební práce by mohly začít na jaře roku 2021. Nejvyšší cenová nabídka veřejné zakázky může být 534 milionů korun bez DPH, v ceně je také opce ve výši 60 milionů korun na vybudování náhradního zdroje energie. O jejím uplatnění se rozhodne podle finančních možností kraje.

"Přestavba pavilonu A je pro poskytování kvalitní zdravotní péče pro jičínskou nemocnici zásadní. Po jejím dokončení zde najdou odpovídající zázemí nejen pacienti, ale také zdravotnický personál v odvětvích onkologie, interny, dialýzy či mikrobiologie. Po dokončení tohoto projektu, které je v plánu v roce 2023, zajistíme odpovídající prostory pro poskytování zdravotní péče pro následujících 20 let," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Prvním krokem bude demolice stávajícího pavilonu A, na jehož místě nová budova vznikne. "Součástí bude také jednopodlažní spojovací koridor navazující na stávající krček mezi pavilony D a E. Se zahájením prací bychom chtěli začít v březnu příštího roku a s termínem dokončení do 20 měsíců od doručení výzvy k plnění," uvedl radní pro oblast investic a majetku Václav Řehoř (ODS).

Po dokončení stavebních prací dojde ke kolaudaci kompletního díla a spuštění zkušebního provozu v délce 10 týdnů.

V podzemním podlaží nového objektu budou sklady, strojovny, šatny, magnetická rezonance a laboratoře. V prvním nadzemním podlaží bude vstup, transfuzní stanice, hematologie, odběrový úsek a interní ambulance a poradny. V druhém patře projekt počítá s Centrem klinických laboratoří a ve třetím s hemodialýzou. Stacionář onkologie a technické místnosti budou ve větší části čtvrtého nadzemního podlaží. V pátém patře, tedy v podstřešních prostorech, budou strojovny vzduchotechniky.

Nejde o jedinou investici v jičínské nemocnici. Od listopadu 2019 probíhá modernizace vjezdu do nemocničního areálu včetně vrátnice a lékárny za 36 milionů korun.

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky správa, stavby, nemocnice, Jičín, pavilon, stavba, Královéhradecký, kraj, výběrové, řízení, tendr, zdravotnictví, Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Jičín, Aleš Cabicar, TOP 09, Václav Řehoř, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jičíně dostane nový pavilon. Královéhradecký kraj hledá firmu, která ho postaví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.