Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z bývalé pekárny v Rychnově šlehaly plameny, při zásahu se zranil jeden hasič

Hasiči vyjížděli během včerejšího dne hned ke dvěma požárům na Rychnovsku. Časně ráno hořela v Solnici štěpka. Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Odpoledne byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu v bývalé pekárně v Rychnově nad Kněžnou. Škoda se odhaduje na 450 tisíc korun. Jeden dobrovolný hasič utrpěl při zásahu zranění.

Hasiči z Rychnovska za sebou měli včera náročný den. Od půl šesté ráno likvidovali požár štěpky o rozměrech 6 x 6 metrů v Kvasinské ulici v Solnici. Doutnající kupu bylo potřeba rozhrnout pomocí nakladače, aby byla zlikvidována všechna ohniska. „Navíc došlo vlivem požáru k rozpálení a poškození konstrukce a dopravníku,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu krátce po sedmé hodině ranní. „Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, další hodnoty představující asi 800 tisíc korun byly uchráněny,“ dodává mluvčí.

Plameny pohlcovaly také bývalou pekárnu v Rychnově nad Kněžnou 

Plameny napáchaly škodu za téměř 450 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují přibližně dva miliony korun.

Požár se rozšířil v prvním i druhém nadzemním podlaží a dostal se až na střešní konstrukci. Oheň byl na ploše 30 x 10 metrů. Zásah probíhal i z výškové techniky. Likvidace požáru byla ohlášena krátce před sedmou hodinou večer. Místo pak bylo předáno majiteli. „Při zásahu byl lehce zraněn jeden z dobrovolných hasičů. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Některé ze zasahujících jednotek musely vyjíždět k požáru z probíhající akce na stanici Rychnov nad Kněžnou, kde se slavilo 50. výročí založení profesionální požární ochrany. „Ovšem i v případě oslav musí být zajištěna plná akceschopnost jednotek, proto měli návštěvníci odpoledne zpestřené hned několika „ostrými“ výjezdy,“ říká Götzová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, požár, Rychnovsko, štěpka, pekárna, Rychnov nad Kněžnou, okres Rychnov nad Kněžnou, Solnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z bývalé pekárny v Rychnově šlehaly plameny, při zásahu se zranil jeden hasič  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.