Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradečtí Votroci se popasují s Viktorií Žižkov. Oba celky dosud neztratily jediný bod

Ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY půjde o šlágr víkendu. Fotbalisté Hradce Králové vyrazí na hřiště pražského Střížkova na utkání s Viktorií Žižkov. Do sektoru pro hostující fanoušky bude smět padesát osob. Utkání začíná odpoledne o půl páté.

Ve druhé nejvyšší soutěži jsou Votroci i Žižkov zatím stoprocentní. V průběhu sezóny neztratili ani bod. Ze tří zápasů mají každý devět bodů. Žižkov bude silným soupeřem a Hradečtí budou spoléhat i na podporu svých fanoušků.

Podle tabulkového postavení to ani jinak brát nemůžeme. Žižkov už v minulém ročníku předváděl kvalitní ofenzivní fotbal. Měli ambice dostat se do baráže. Před touhle sezonou vhodně posílili, takže na jejím začátku navázali na tu minulou. Vstup zvládli, budou nebezpeční,“ říká hlavní trenér Votroků Zdenko Frťala.

Na rozdíl od uplynulých sezon hraje Žižkov svá domácí utkání na Proseku. „Hřiště je opticky menší, atmosféra je stejná. Možná ještě lepší v tom, že na jedné tribuně se fanoušci Žižkova koncentrují a jsou víc slyšet,“ domnívá se Frťala.

Votroci budou spoléhat na fanoušky

Sektor hostů bude otevřený. Kouč hradeckých fotbalistů věří, že jeho mužstvo poženou černobílí stejně jako v předešlém kole doma proti Chrudimi. „Celý tým jednoznačně vnímá, že podpora fanoušků graduje. S Chrudimí nám dávali energii, abychom zápas zvládli. Každý pozitivní hlas je pro hráče důležitý. Nás diváci podporovali celých devadesát minut a všichni jsme za to byli odměněni vítězstvím,“ chválí práci kotle.

Výkop proti celku FK Viktoria Žižkov začíná dnes úderem 16:30 na hřišti SK Prosek.

Stadion na Praze 9 může fanouškům Votroků k vytvoření atmosféry pomoci. V podobných kulisách v této sezóně to fungovalo velmi dobře. „Už v Náchodě to dokázali – přijeli ve velkém počtu, od rozcvičení jsme cítili, že máme podporu. To je pro hráče důležitý impuls,“ dodává Frťala.

Ohodnoť článek

Foto twitter.com/FCHradec

Štítky fotbal, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, Viktoria Žižkov, FC Hradec Králové, FK Viktoria Žižkov, 2. česká fotbalová liga, Střížkov, Zdenko Frťala, Prosek, Chrudim, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Votroci se popasují s Viktorií Žižkov. Oba celky dosud neztratily jediný bod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.