Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Měl by Královéhradecký kraj rozšířit bezpečnostní opatření ohledně šíření koronaviru?

Opět po měsíci přináší Hradecká Drbna vyjádření jednotlivých zastupitelských klubů k aktuálnímu dění. Tentokrát vedení Královéhradeckého kraje odpovídalo na otázku ohledně opatření, která mají zabránit šíření koronaviru. Zajímalo nás, zda by se měla některá nařízení individuálně rozšířit.

OTÁZKA: Měl by Královéhradecký kraj upravovat nebo rozšiřovat vládní nařízení ohledně povinného nošení roušek? Například ve školách?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Redakci neodpověděli Miroslav Matějka (SPD + SPO), Martin Hanousek (Zelení), Aleš Cabicar (TOP09) a Jiří Štěpán (ODS).


Josef Lukášek (KSČM)

Po zkušenostech z několika prvních dnů školního roku se domnívám, že korekce je více než žádoucí. Stačí se jen podívat do škol o přestávkách a hlavně po vyučování, Žáčci vyjdou ze školy, sundají si roušky a rozestupy nerozestupy, roušky neroušky, vesele spolu komunikují a případný vir se spokojeně šíří. A nejhorší na tom je, že materiály předložené ministerstvem školství nechávají veškerou zodpovědnost na ředitelích/ředitelkách škol.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)

Nikoli. To je odpovědnost státu, tedy vlády a ministerstev – popřípadě jejich složek a hygieniků. Kraj může pouze vydat doporučení nad rámec těchto opatření. Osobně by se držel v tomto případě pokynů orgánů centrální státní správy.

Monika Štayrová (ANO)

Podle mého názoru by Královéhradecký kraj neměl upravovat ani rozšiřovat vládní nařízení ohledně povinného nošení roušek. Není mně známo, že by kraj měl kolegium epidemiologů, kteří by byli schopni řídit situaci v našem kraji.

Martin Červíček (ODS)

V současné době by kraj zcela jistě neměl nic upravovat nad rámec vládních nařízení, protože úplně nejhorší za mimořádné situace, která podléhá přesně danému mechanismu krizového řízení je, když do jejího řešení se svou iniciativou vstupuje kde kdo. Ve výsledku dojde k tomu, že se i všechna dobře míněná opatření stávají nesrozumitelnými a nedůvěryhodnými, jak jsme tomu nakonec svědky v posledních několika měsících při nepřeberném množství tiskovek různých ministrů a různých odborných poradců.

Martina Berdychová (Východočeši)

Neměl. Pro školy vytváříme jako kraj hlavně podporu, protože jejich situace není jednoduchá a podmínky se neustále mění a měnit prostě budou. Další nařízení, mimo těch vládní, by přineslo z mého pohledu spíše nejistotu při rozhodování ředitelů škol.

Ohodnoť článek

Foto FB: Královéhradecký kraj

Štítky politická, korida, Královéhradecký, kraj, zastupitelský, klub, zastupitelstvo, covid-19, nařízení, vláda, rozšiřování, Královéhradecký kraj, rouška, nařízení vlády, ODS, Miroslav Matějka, Martin Hanousek, Aleš Cabicar, Svoboda a přímá demokracie, Jiří Ště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Měl by Královéhradecký kraj rozšířit bezpečnostní opatření ohledně šíření koronaviru?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.