Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Během Medikempu si studenti vyzkoušeli medicínu nanečisto. Připravila ho Lékařská fakulta v Hradci Králové

Během prvního školního víkendu proběhl na Lékařské fakultě v Hradci Králové 2. ročník podzimního Medikempu pro studenty se zájmem o magisterské studium medicíny. Během třídenního kurzu se celkem 33 účastníků seznámilo s medicínskými disciplínami a mnohé si vlastnoručně vyzkoušeli.

„Z původně přijatých 38 studentů dorazilo 33 nových účastníků a přidalo se k nám i 5 účastníků loňského ročníku, kteří s námi sdíleli své zkušenosti z přijímacích řízení a příprav na první ročník medicíny,“ řekla za fakultu Pavla Sedlářová. Během třech dní se o účastníky Medikempu postarali nejen organizátoři, ale i medici z vyšších ročníků.

Během kempu se podařilo stihnout celkem 14 hodin na teoretických i klinických pracovištích, 20 kilometrů na kole hradeckými lesy, teambuildingovou večeři, dvouhodinovou procházku historickým centrem Hradce včetně noční vyhlídky na Bílé věži. Účastníci kempu zažili i přednášku s profesory fakulty na téma přijímacího řízení.

„Před účastí na kempu jsem tušila, že chci na medicínu. Nyní jsem rozhodnutá na 100 %, že to je to pravé a to, co mě velmi baví a naplňuje,“ řekla Lenka, jedna z účastnic Medikempu.

Pro ty, kteří se nemohli kempu zúčastnit připravila fakulta den otevřených dveří. Ten je v plánu 5. prosince.

Účast na kempu si pochvaloval i Michal. Líbila se mu hlavně možnost, promluvit si s profesory a lékaři z oboru. „Medikemp splnil moje očekávání – bylo to hodně interaktivní a vyzkoušel jsem si spoustu věcí – pipetování, porod, resuscitaci…“ řekl.

Lékařská fakulta v Hradci Králové chce v podobných kempech pokračovat. Podle vedení fakulty jde o jedinečnou možnost, zprostředkovat podobné zážitky na vlastní kůži.

„Jsem ráda, že naše fakulta Medikemp pořádá a můžu být u toho. Svého času bych jako studentka za tuhle možnost byla velmi ráda. Letošní účastníci byli fajn a určitě bylo dobře, že je opět doprovázeli naši medici. Doufám, že si to všichni užili tak, jako my,“ řekla Petra Kašparová z Fingerlandova ústavu patologie.

Ohodnoť článek

Foto Univerzita Karlova - Lékařská fakulta v Hradci Králové

Štítky lekařská, fakulta, Hradec Králové, Medikemp, . studenti, praxe, nemocnice, lékař, profesor, vzdělání, lékařství, lékařská fakulta, Bílá věž (Hradec Králové)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Během Medikempu si studenti vyzkoušeli medicínu nanečisto. Připravila ho Lékařská fakulta v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.