Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vláda rozšířila okruh těch, kteří dostanou roušky a respirátor. Půjde o invalidy, zdravotně postižené do 18 let a učitele

Kromě seniorů nad šedesát let dostanou roušky a respirátor pro ochranu před koronavirem i lidé s plným invalidním důchodem a zdravotně postižení do 18 let. Respirátory poputují i k učitelům z nejvíce zasažených oblastí.

S návrhem souhlasila vláda. Kabinet dopracuje záměr zítra. Stejně tak se dopracuje i návrh ministra školství Roberta Plagy (ANO) na ochranné pomůcky pro učitele z nejvíce nakažených míst „Ministr navrhl 620.000 respirátorů pro oranžové regiony," řekla mluvčí úřadu Aneta Lednová.

Plaga žádá o 10 respirátorů pro každého učitele a další zaměstnance škol v nejpostiženějších oblastech, ve kterých je počínající komunitní přenos. Královéhradecký kraj se řadí mezi zelené regiony. Tedy místo s výskytem nákazy bez komunitního přenosu.

„Vláda souhlasí s mým návrhem na distribuci ochranných pomůcek lidem s handicapem. Roušky s respirátory tedy poputují 170.000 invalidů ve 3. stupni a 17.000 zdravotně postižených mladších 18 let," ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

O balíčku pro lidi nad šedesát let rozhodla vláda minulý týden. Česká pošta včera zkompletovala většinu ze tří milionů zásilek. S doručováním začne dnes. Lidé dostanou zásilky do schránek v místě trvalého bydliště do pátku. Stejným způsobem budou distribuovány i ochranné pomůcky pro zdravotně postižené.

Roušky a respirátory jsou ze zásob zbylých po jarní koronavirové vlně, které jsou skladovány v Opočínku na Pardubicku.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky respirátor, rouška, učitel, invalida, zdravotně postižený, ČR, vláda, Robert Plaga, ochranná pomůcka, ANO 2011, Jana Maláčová, ČSSD, Česká pošta, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda rozšířila okruh těch, kteří dostanou roušky a respirátor. Půjde o invalidy, zdravotně postižené do 18 let a učitele  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.