Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Studenti Univerzity Hradec Králové budou mít roušky povinné i při výuce

Univerzita Hradec Králové (UHK) počítá s povinnými rouškami i během výuky. Do začátku akademického roku pořídí techniku pro výuku na dálku za 750 tisíc korun, půjde hlavně o audiovizuální techniku potřebnou pro streamování. Zvažuje také rozdělování studentů do menších skupin. Přednášky s účastí studentů nad sto osob bude škola živě přenášet. Nový akademický rok na UHK začne 29. září.

"Univerzita Hradec Králové počítá se všemi variantami vývoje, i když upřednostňuje prezenční výuku studentů. Doufáme, že podmínky, kdy bychom museli přejít do distanční formy výuky, nenastanou. Pokud ano, jsme na to připraveni,"  řekl mluvčí UHK Jakub Novák.

Ministerstvo školství tento týden informovalo zástupce vysokých škol, jak se chránit proti koronaviru a vydalo doporučení, jak by výuka měla probíhat. Od čtvrtka 10. září začnou opět platit plošně přísnější opatření ohledně nošení roušek, budou povinné ve všech vnitřních prostorách, ve školách pak pouze ve společných místnostech.

"V nejbližších dnech rozhodneme, jestli budeme rozdělovat větší seminární skupiny na menší, ve kterých by bylo maximálně 50 osob," uvedl Novák.

Na UHK studuje zhruba 6500 lidí, plus zahraniční studenti, kterých ale kvůli koronaviru v nadcházejícím akademickém roce výrazně ubude. "Ročně přivítáme přes 500 zahraničních studentů, letos víme, že jich bude do padesátky," dodal mluvčí univerzity.

Koronavirus zrychluje v samotném Královéhradeckém kraji i v celé republice. V kraji přibylo od úterý 34 potvrzených případů covidu-19, což byl nejvyšší denní nárůst v regionu od začátku epidemie. Zasaženo je nejvíc Trutnovsko. Počet aktivních případů nemoci v kraji vzrostl o 33 na 248, počet úmrtí stoupl o jedno na sedm, vyplynulo z aktuálních dat krajských hygieniků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, vysoké, Hradec Králové, Univerzita Hradec Králové, COVID-19, Jakub Novák, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti Univerzity Hradec Králové budou mít roušky povinné i při výuce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.