Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tři malá lvíčata se dnes poprvé ukázala návštěvníkům. V zoologické zahradě nezůstanou

Návštěvníkům Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem se dnes poprvé ukázala trojice mláďat lvů berberských. Ta se v zoologické zahradě narodila 5. července. Od té chvíle si je maminka pečlivě hlídala mimo dosah ošetřovatelů i návštěvníků. Dnes se trojice poprvé podívala do venkovního výběhu.

Dvorský safari park i s novými přírůstky chová devět lvů berberských, kteří už ve volné přírodě nežijí.

 „První preventivní kontroly prokázaly, že všechna mláďata jsou samice, z nichž ta nejmenší projevuje z pohledu ošetřovatelů nevrlou povahu“, řekl před časem zoologický ředitel Safari Parku Dvůr Králové Jaroslav Hyjánek.

Malé lvice v zoologické zahradě nezůstanou, s největší pravděpodobností je bude čekat stěhování do jiných zahrad v Evropě. O jejich novém domově rozhodne koordinátor evropského chovu. Ten pro ně vybere takové místo, kde bude největší šance jejich dalšího rozmnožení. To však nebude dřív, než budou úplně samostatná.

Tři nová lvíčata v Safari Parku ve Dvoře Králové jsou holky. Z porodního boxu jsou už venku

Ošetřovatelé v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem se konečně dostali k třem novým k lvíčatům. Během preventivní prohlídky se potvrdilo, že jde o tři samice. Všechny tři jsou zdravé a jejich matka Khalila se o ně nadále vzorně stará....

Lvům se ve Dvoře Králové daří

Tříletá samice Khalila přivedla na svět tři mláďata již loni v květnu. Tehdy to byl po 30 letech první odchov lvů berberských ve Dvoře Králové nad Labem. Chovatelé později jednoho ze dvou samců utratili, zbylá dvě mláďata z loňského vrhu zoo nadále chová. Také obě tato mláďata skupinu v budoucnu opustí.

Lev berberský už z volné přírody zcela vymizel. V minulosti obýval tento velký poddruh lva pustinného severní Afriku. Právě tam, ve zvěřinci marockého krále, přežily desítky lvů, jejichž mláďata se postupně rozšířila do zoologických zahrad.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky zoo, Safari Park, Dvůr Králové nad Labem, zvířata, lvíčata, návštěvník, premiéra, venkovní, výběh, zoologická zahrada, ZOO Dvůr Králové, příroda, Severní Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři malá lvíčata se dnes poprvé ukázala návštěvníkům. V zoologické zahradě nezůstanou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.