Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak se naučit podnikat? Soutěž dává studentům možnost rozjet své nápady už na střední

PR článek

Jak začít podnikat a co všechno je ke startu úspěšného projektu potřeba vás na střední škole většinou nenaučí. Podobná témata nejsou v českých školách moc populární a vyučovaná teorie vám je k ničemu, pokud nevíte, jak to chodí v praxi. Nad tímto problémem se zastavil i mladý podnikatel Martin Vítek, který sám začal podnikat už v mladém věku. S ambicí podpořit mladé lidi a jejich podnikavé myšlení založil Soutěž & Podnikej, podnikatelskou soutěž pro středoškoláky, která nedávno spustila přihlašování do 5. ročníku.

Soutěž & Podnikej je program pro studenty středních škol z celé České republiky. V průběhu soutěž provede studenty celým procesem podnikání, od nápadu až po podnikatelský záměr, a to prostřednictvím plnění soutěžních úkolů a spolupráce se zkušeným mentorem. Středoškoláci tak často poprvé v životě okusí podnikání za téměř nulového rizika a navíc získají praktické zkušenosti z mnoha odvětví.

Za uplynulé čtyři ročníky programem prošlo více než 400 středoškolských týmů a úspěšnost soutěžících se rok od roku zvyšuje. Po dokončení soutěžních úkolů a vytvoření podnikatelského záměru soutěžící čeká prezentace v regionálním, a poté republikovém finále, kde jejich práci hodnotí odborná porota složená ze zkušených byznysmenů a investorů.

A protože jde o soutěž, ty nejlepší projekty jsou náležitě odměněny. Na soutěžící čekají lákavé ceny v podobě stipendia European Centre for Career Education na letní program, konzultace s profesionály, volné vstupy na akci Startup Weekend v Česku i po Evropě a především hlavní cena soutěže - desetidenní obchodní cesta do Chicaga a peněžní odměna 10 000 Kč.

Nápady soutěžících zasahují do širokého spektra oborů, od školství, pojišťovnictví, IT až po deskové hry a módní produkty. Příkladem je vítěz uplynulého 4. ročníku, kterým se stal David Stančík, 19letý student Gymnázia Jakuba Škody v Přerově. “Díky projektu Daruju Krev vytváříme komunitu pravidelných dárců, hrdinů zachraňujících životy. Skrze sociální sítě a aplikaci pro dárce krve řešíme problém nedostatku dárců v České republice,” popisuje svůj podnikatelský záměr David Stančík.

Program Soutěž & Podnikej je tu od toho, aby mladým lidem ukázal, jak pracovat na svém nápadu, pomohl dát začínajícím projektům správný směr a dodal studentům odvahu své plány realizovat. Podat přihlášku do 5. ročníku mohou všichni studenti středních škol ve věkovém rozmezí od 16 do 21 let, a to konkrétně do 2. října 2020 na webových stránkách

Ohodnoť článek

Štítky podnikání, student, střední škola, program, soutěž, PR, text, projekt, Martin Vítek, Česko, Gymnázium Jakuba Škody, Evropa, Chicago

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se naučit podnikat? Soutěž dává studentům možnost rozjet své nápady už na střední  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.