Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Voda pro koupání v kraji vydržela celou sezonu čistá. Pár výjimek se ale našlo

Během letních prázdnin vydržela voda v Královéhradeckém kraji víceméně čistá. Mírně zhoršenou kvalitu hygienici opakovaně hlásili pouze v kempu Dolce u Trutnova, v přírodním koupališti Vrchlabí –Vejsplachy a na Stříbrném rybníku v Hradci Králové. Koupání nebylo nikde zakázáno.

Přes sezónu zůstala voda v pořádku i ve vodní nádrži Rozkoš u České Skalice. Zde se každoročně kvalita vody zhorší jako první. Poslední rozbor z tohoto týdne však ukázal, že je voda v pořádku. Podobně jako na Rozkoši testovali vodu hygienici i na koupališti Dachová u Hořic nebo na Pecce u Nové Paky. I na těchto místech je voda stále nezávadná.

Aktuálně je podle portálu koupacivody.cz zhoršená kvalita vody pouze v kempu Dolce u Trutnova a ve Stříbrném rybníku v Hradci Králové. V případě, že se budou lidé koupat na těchto dvou místech, doporučuje se sprcha hned vylezení z vody. Ostatní místa jsou podle portálu v pořádku.

Hygienici tento týden vodu testovali naposledy

"Vzhledem k tomu, že většina provozovatelů nahlásila se začátkem září ukončení koupací sezony, končí Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje tímto týdnem s pravidelnými týdenními aktualizacemi jakosti vod ke koupání," uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

Za kvalitu v jednotlivých kempech a koupalištích odedneška zodpovídají sami provozovatelé. Se zhoršujícím se počasím není možné vyloučit, že se kvalita vody zhorší prakticky ze dne na den. Výrazně ji ovlivňují například přívalové srážky.

Počasí k vodě lákat nebude

Počasí v několika následujících dnech na koupání nebude. První polovina víkendu bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačná s teplotami kolem 25 stupňů. K večeru se mohou přidat dešťové přeháňky.

Neděle na tom bude ještě o něco hůře. Rtuť teploměru se dostane někam k 20 stupňům. To všechno s převážně zataženou oblohou a deštěm.

Podobné počasí bude i z počátku příštího týdne. Podle dlouhodobé předpovědi dojde ke zlepšení nejdříve v úterý. I tak se ale budou držet teploty kolem 20 stupňů.

Ohodnoť článek

Foto Kemp Stříbrný rybník

Štítky koupání, kvalita, hygienici, sezona, léto, voda, Stříbrný, rybník, Dolce, Hradec Králové, Trutnov, Rozkoš, počasí, KHS, Královéhradecký kraj, Vrchlabí, Krajská hygienická stanice, Česká Skalice, Hořice, Nová Paka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda pro koupání v kraji vydržela celou sezonu čistá. Pár výjimek se ale našlo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.