Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Ministerstvo zdravotnictví zmírnilo pravidla pro hromadné akce

K dnešnímu dni začalo povinné nošení roušek. Platí to pro cesty hromadnou dopravou, při návštěvách sociálních a zdravotnických zařízení nebo úřadů. Zmírnila se ale pravidla pro hromadné akce a karanténa byla zkrácena ze 14 dnů na 10.

Ministerstvo zdravotnictví původně oznámilo 19. srpna, že roušky zůstávají povinné na vnitřních hromadných akcích s počtem účastníků nad 100. A povolená kapacita akcí se nemění.

Na vnitřní akce tedy může nejvýše 500 lidí a na venkovní 1000. To platí i pro jednotlivé oddělené sektory ve větších areálech, jako jsou stadiony nebo koncertní sály.

Prosby pořadatelů kulturní akcí byly vyslyšeny

Od 1. září ale můžou organizátoři v prostorech s kapacitou nad 1000 lidí využít zbytek míst z poloviny. „Prakticky to znamená, že pokud se například koná akce uvnitř v hale pro 1500 osob, lze obsadit akci až 1250 diváky s tím, že budou rozděleni do sektorů po nejvýše 500 osobách,“ uvedla hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová.

Na venkovním stadionu pro 5000 diváků tak najednou může být až 3000 lidí. Má to ale podmínku. Musí být zachováno rozdělení do sektorů po nejvýše 1000 osobách.  

Karanténa už nepotrvá 14 dní

Ode dneška se zkracuje povinná karanténa. Minimální doba izolace pro ty, kteří měli pozitivní test na koronavirus a pro ty, kteří přišli do kontaktu s nakaženým, bude místo dvou týdnů jen 10 dní.

Ohodnoť článek

Foto Martin Doležal

Štítky zmírnění, pravidla, hromadné akce, karanténa, pořadatelé, ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Jarmila Rážová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo zdravotnictví zmírnilo pravidla pro hromadné akce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.