Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Událost v zábavním parku u Chlumce prošetřuje policie jako možné ublížení na zdraví z nedbalosti

Včerejší událost, při které se v zábavním parku u Chlumce nad Cidlinou převrátil skákací hrad s dětmi, prošetřuje policie. K celé události přispěl silný vítr. Z šetření vyplynulo, že se nakonec zranilo 7 osob. Případ je prověřován jako možné ublížení na zdraví z nedbalosti.

Atrakce se uvolnila a převrátila zřejmě vlivem silného větru půl hodiny po poledni. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, které se podílely na vyproštění osob, evakuaci a zajištění celého areálu.  

Do péče záchranářů bylo svěřeno na místě 6 dětí. Do zábavního parku byl vyslán výjezd a vše si převzali kriminalisté z územního odboru v Hradci Králové. Celou událost zadokumentovali a všechny její okolnosti, včetně podmínek, které jí předcházely, v současné době prověřují.  

„Z šetření prozatím vyplynulo, že zraněno bylo celkem 7 osob, událost v současné době prošetřujeme jako možné ublížení na zdraví z nedbalosti, přičemž budeme za pomoci odborníků též zkoumat všechny skutečnosti, které k události vedly a rovněž i míru případného zjištěného protiprávního jednání. V současné době není proti žádné osobě vedeno trestní stíhání,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Zraněny byly děti ve věku 3 až sedmnáct let

Tříletého chlapce musel přepravit vrtulník záchranářů s těžkým zraněním hlavy do hradecké fakultní nemocnice. Do ní bylo převezeno i zbylých 5 dětí. Měly lehká nebo středně těžká zranění.

Ve fakultní nemocnici stále zůstávají 2 děti. ,,Obě děti jsou při vědomí a ve stabilizovaném stavu," sděli mluvčí nemocnice Jakub Sochor. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky skákací hrad, prošetřování, policie, Chlumec nad Cidlinou, zranění, zábavní park, ublížení na zdraví, nemocnice, Jakub Sochor, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Událost v zábavním parku u Chlumce prošetřuje policie jako možné ublížení na zdraví z nedbalosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.