Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Silný vítr trhal plechové střechy, převrátil plachetnici a skákací hrad v Chlumci. V nemocnici následně zůstaly dvě zraněné děti

Výstraha meteorologů před silným větrem se vyplnila. Hasiči z Královéhradeckého kraje vyjížděli ke čtyřiceti událostem napříč všemi okresy. Některé stromy nevydržely nápor větru a padaly do silnic i na železnici. U Chlumce vytrhl vítr kotvení skákacího hradu v zábavním parku. Zraněno bylo 6 dětí ve věku od tří do sedmnácti let.

Vítr se rozfoukal krátce před desátou hodinou dopoledne a začal zaměstnávat hasiče. Jen v Královéhradeckém kraji evidovali necelou čtyřicítku událostí. Nejčastěji odstraňovali popadané stromy ze silnic. Například na Rychnovsku zastavil provoz na trati strom v kolejišti u obce Jámy. Hasiči ho rozřezali a odklidili.

„V Náchodě, Jaroměři a Rychnově nad Kněžnou pomohly jednotky se zajištěním uvolněných plechů na střechách domů. V Lípě nad Orlicí a Pecce likvidovali hasiči požár travního porostu po pádu drátů elektrického vedení,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. V Pecce krotily plameny tři jednotky hasičů. Požár se rozhořel na ploše asi 50x50 m. Žádnou škodu ale nezpůsobil.

Vítr převrátil skákací hrad v zábavním parku u Chlumce, zranilo se 6 dětí

V zábavním Fajnparku u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku se skákací hrad převrátil půl hodiny po poledni. Zraněno bylo 6 dětí ve věku 3 až sedmnáct let. Tříletého chlapce musel transportovat vrtulník s těžkým zraněním hlavy do hradecké fakultní nemocnice.

Do nemocnice bylo převezeno i zbylých 5 dětí. Měly lehká nebo středně těžká zranění. Odpoledne zůstávaly ve fakultní nemocnici dvě děti. Byly ve stabilizovaném stavu mimo ohrožení života. Ostatní už byly propuštěny.

Ve Fajnparku pracovníci atrakce s příchodem větru vyfukovali

Pracovníci začali s vyfukováním atrakcí od těch menších, na které chodí menší děti. Provozovatel Fajparku Roman Švec v České televizi uvedl, že silný nárazový vítr vytrhl kotvení atrakce karabinami a popruhy k zemi, ta se pak zřítila. Skákací hrad se utrhl těsně před uzavřením. ,,Snažili jsme se děti, co byly zabalené v hradu, vyprostit a vytáhnout ven," popsal Švec v ČT situaci po zřícení atrakce.

V době události bylo v zábavním parku přibližně 1000 lidí. Fajpark byl následně uzavřen a návštěvníkům bylo vráceno vstupné.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů, událost byla předána policii. „Zjišťujeme příčiny a okolnosti události a zjišťujeme i míru případného protiprávního jednání osob," mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Zásahy, hasiči, policie, Chlumec nad Cidlinou, zranění, vítr, střechy, požár, skákací hrad, nemocnice, zábavní park, Královéhradecký kraj, Česká televize, okres Rychnov nad Kněžnou, Jámy, Náchod, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr trhal plechové střechy, převrátil plachetnici a skákací hrad v Chlumci. V nemocnici následně zůstaly dvě zraněné děti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.