Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Východní Čechy provětrává silný vítr. V terénu jsou hasiči

, aktualizováno 26. srpna 2020, 16:47

Varování před silným větrem platí v Královéhradeckém i Pardubickém kraji až do 18:00. V nárazech vítr dosahuje rychlosti až 20 m/s (70 km/h). Vlivem silného větru padají stromy a hasiči už musely k desítkám zásahů. V současné době odstraňují následky.

Krátce před desátou hodinou dopolední začali hasiči vyjížděk k prvním událostem v souvislosti se silným větrem. K 16. hodině jich evidují necelých 40, napříč okresy.  Odstraňovali popadané stromy ze silnic a kontrolovali nahnuté stromy. ,,Jeden strom zablokoval železnici na Rychnovsku u obce Jámy, evidujeme uvolněné plechy, vítr také převrátil jednu plachetnici na Rozkoši," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Energetici hlásí především krátkodobé výpadky. ,,V této chvíli evidujeme 2 poruchy na vysokém napětí v Královéhradeckém kraji – Pecka a okolí a jednu na Rychnovsku," říká mluvčí energetiků Šárka Beránková.

Kvůli silnému větru nejezdí ani horní úsek lanovky na Sněžku. Na polské straně Sněžky dosahuje vítr rychlosti 108 km/h a postupně slábne. Ve 14. hodin byla rychlost větru u 122 km/h. Na horách bychom v silné větru měli omezit túry a nevydávat se především do hřebenových partií. Na výstrahu před silným větrem upozorňuje i Horská služba Krkonoše.

Ohodnoť článek

Foto hzslk.cz

Štítky výstraha, silný vítr, Východní Čechy, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, vichřice, strom, okres Rychnov nad Kněžnou, Sněžka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východní Čechy provětrává silný vítr. V terénu jsou hasiči  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.