Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prezident Zeman v noci podstoupil operaci ruky. Z nemocnice by mohl být propuštěn o víkendu

, aktualizováno 26. srpna 2020, 14:06

Prezident Miloš Zeman, který po úterním pádu podstoupil dnes v noci operaci zlomené ruky, se těší dobrému zdraví a propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice by měl být v sobotu nebo v neděli. Oznámil to jeho kancléř Vratislav Mynář.

Zeman byl operován v celkové narkóze v Ústřední vojenské nemocnici. Skončil v ní v úterý večer podle prezidentova mluvčího Jiří Ovčáčka poté, co se po sledování večerních zpráv v televizi rozhodl jít bez hole, a upadl.

"Odmítl použít hůlku a také případnou pomoc ochranky. Sdělil, že sám zvládne přejít určitou vzdálenost, což činit neměl, a došlo k pádu a zlomenině ruky," popsal příčiny zranění Ovčáček. Dodal, že nejde o zranění, které by prezidenta ohrožovalo na životě. Prezident již delší dobu trpí neuropatií nohou, kvůli níž musí při chůzi používat hůl.

Operace trvala přibližně hodinu

Operace podle kancléře trvala necelou hodinu, nyní již je na tom prezident tak dobře, že poobědval rybu s vařeným bramborem. "Co se týče programu pana prezidenta, zatím jsme se dohodli, že žádné změny programu nebudou," řekl prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Dodal, že o případné úpravě programu se rozhodne poté, co bude prezident propuštěn do domácího ošetřování. Rekonvalescence by měla podle kancléře trvat šest až osm týdnů, prezident bude zřejmě nosit ortézu.

Kancléř dodal, že prezident je v dobré náladě a již byl přestěhován z pooperačního na standardní pokoj.

V ÚVN Zeman strávil několik dní také loni v říjnu. Podle nemocnice se tam léčil pro poruchu výživy spočívající v úbytku a narušené funkci svalů, zejména nohou. V tehdejší lékařské zprávě bylo uvedeno, že kromě neuropatie trpí Zeman také cukrovkou druhého typu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky Miloš Zeman, zlomenina, operace, ČR, prezident, Ústřední vojenská nemocnice, Vratislav Mynář, Jiří Ovčáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman v noci podstoupil operaci ruky. Z nemocnice by mohl být propuštěn o víkendu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.