Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté se v Hradci zaměřili na bezpečné chování u vody

Královéhradecká policie se zapojila do celorepublikové akce s názvem Bezpečně u vody. Vyrazila ke Správčickému rybníku v Hradci Králové, kde se zaměřila nejen na bezpečnost u vody, ale i při koupání a jiných vodních radovánkách.

Většina Čechů tráví kvůli koronavirové situaci letošní dovolenou v tuzemsku. Policie proto včerejším dnem spustila preventivní akci zaměřenou na bezpečnost v okolí vodních ploch a v rekreačních areálech. Akce potrvá až do konce září.

Pohyb na vodních plochách a vodních cestách má svá pravidla. „Z předchozích let máme totiž zkušenost, že uživatelé vodních ploch se neřídí plavebním značením, zvukovými nebo světelnými signály, nemají při sobě při plavbě na plavidle průkaz způsobilosti nebo osvědčení vůdce plavidla, případně provozují přístaviště nebo kotviště bez povolení plavebního úřadu“, dodává k zaměření akce ředitel služby pořádkové policie Petr Sehnoutka.

Jelikož jde o bezpečnostně preventivní akci, budou policisté jednotlivých služeb apelovat na odpovědnost každého jednotlivce a informovat je o zásadách osobního bezpečí při rekreaci u vody.

Kromě toho budou policisté připomínat i dodržování pravidel silničního provozu, zákaz požívání alkoholu a upozorňovat to, aby lidé nenechávali u vody své věci bez dozoru.

Velká pozornost je věnována v průběhu letošní sezóny také cyklistům. Ani oni nesmí před jízdou i během ní požít alkohol nebo jinou návykovou látku. Alkohol figuruje ve 30 procentech případů dopravních nehod zaviněných cyklistou.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Bezpečně u vody, policie, bezpečnostní akce, Správčický rybník, Hradec Králové, vodstvo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se v Hradci zaměřili na bezpečné chování u vody  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.