Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jičín chystá stavbu tenisové haly za desítky milionů korun

Sedmnáctitisícový Jičín začal chystat stavbu tenisové haly, která by měla stát na místě venkovních tenisových kurtů ve sportovním areálu v Lipách. Město již vypsalo soutěž na projektanta haly. Z projektové dokumentace by měla vyplynout i cena haly. Zatím město odhaduje, že půjde o desítky milionů korun.

"Tenis by po výstavbě haly nebyl v Jičíně jen sezonním, ale celoročním sportem. Po této možnosti byla ze strany sportovní veřejnosti silná poptávka," řekl mluvčí radnice Jan Jireš. Jičínský sportovní areál v Lipách zahrnuje sportovní halu, krytý bazén a venkovní hřiště a sportoviště. Konají se v něm soutěže celostátního významu.

Město předpokládá, že projektová dokumentace pro územní rozhodnutí, stavební povolení a stavbu tenisové haly by mohla být hotová v roce 2021. Samotná stavby by mohl přijít na řadu v letech 2022 až 2024. "V této chvíli je tu však ještě řada proměnných, včetně zajištění financování projektu," uvedl mluvčí.

Nyní radnice ve sportovním areálu vyměňuje nákladem 11 milionů korun bez DPH tobogán a přístupové schodiště v Aqua Centru. Rekonstrukce by měla být hotová do konce září.

Zatím poslední velkou investicí města do sportovišť byla v roce 2017 stavba moderních šaten ve sportovním areálu za 41 milionů korun bez DPH. Nový objekt nahradil 50 let staré šatny, které vznikly pro potřeby spartakiády a byly již v dezolátním stavu. Předtím Jičín v roce 2011 nákladem zhruba 100 milionů korun přestavěl zimní stadion, když stavbaři zastřešili otevřené kluziště a postavili jeho nového zázemí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Jičín, tenis, sportovní areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín chystá stavbu tenisové haly za desítky milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.