Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Vlna tropických veder zasáhne i východní Čechy, maxima mohou přesáhnout 33 stupňů

Slunečné počasí a vysoké teploty nás budou provázet po celý páteční den. Před vedrem se ale jen tak neschováme. Ve stínu naměříme v celých východních Čechách 33 stupňů Celsia. Český hydrometeorologický ústav proto vydal výstrahu před vysokými teplotami. Platit bude od zítřejších 11:00 do 19:00.

Vysoké teploty znamenají velkou zátěž pro lidský organismus, kterému hrozí přehřátí a dehydratace. ,,Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami," radí Český hydrometeorologický ústav. Omezit bychom měli i tělesnou zátěž.

Pobytu na přímém slunci bychom se měli vyvarovat hlavně mezi 11. - 15. hodinou, kdy je sluneční záření nejintenzivnější. V zaparkovaných autech na přímém slunci rozhodně nenechávejte děti nebo zvířata.

Teploty v rozmezí od 30 do 33 stupňů očekávejme i zítra. Poté začne přes Česko přecházet studená fronta a ojediněle se mohou vyskytnout silné nebo i velmi silné bouřky s přívalovými srážkami kolem 60 mm, nárazovým větrem (70-90 km/h) a kroupami. Výstrahu budou meteorologové ještě upřesňovat.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky vysoké teploty, výstraha, slunce, Východní Čechy, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlna tropických veder zasáhne i východní Čechy, maxima mohou přesáhnout 33 stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.