Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Opravy škol v Hradci Králové jdou podle plánu. Rada města schválila vítěznou firmu na rekonstrukci základní školy ve Svobodných Dvorech, tendr ještě musí posvětit zastupitelé

Hradec Králové opraví v příštích měsících 3 základní školy, investuje do nich přes 36 milionů korun. Práce v těchto dnech probíhají v ZŠ Bezručova a ZŠ Mandysova, stavební práce budou zahájeny i na ZŠ Svobodné Dvory. Zřídí se bezbariérový přístup do budov a pater. Na základní umělecké škole Střezina probíhá vše, jak má.

ZŠ Svobodné Dvory

Ve vybraných učebnách se objeví i nová moderní technika a nábytek. Ke změnám dojde také v exteriéru. Vítěze výběrového řízení, který stavební práce provede, schválila rada města. Na konci srpna výsledek tendru definitivně potvrdí zastupitelé. S pracemi, které vyjdou na 14,8 milionů korun, by se mohlo začít na jaře příštího roku.

„Jakmile celou věc schválí zastupitelé, poběží potřebné lhůty spojené s podpisem smlouvy. Zároveň bude třeba upravit školní rok tak, aby byla zkoordinována výuka i stavební práce, o této věci se chystáme ještě s vedením školy jednat,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

 „Město na tuto investiční akci plánuje využít dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Žádost o dotaci bude odevzdána do konce srpna,“ dodává náměstkyně pro oblast dotací Monika Štayrová.

Obdobná modernizace probíhá také v ZŠ Bezručova a ZŠ Mandysova

I v těchto školách se upraví učebny a bude tu zřízen bezbariérový přístup. Někde je řešen rampou, jinde se nainstalují výtahy. „Počítá se také s vybudováním bezbariérových toalet. Kromě toho dojde k náhradě starého vybavení novým. Žáci se tak budou moci těšit na nové lavice, sedací nábytek, skříně nebo vymalované třídy. Doufám, že do začátku školního roku se stavebním firmám vše podaří zkoordinovat tak, aby nijak nedocházelo k omezení provozu škol,“ sděluje náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Modernizace těchto dvou škol vyjde na 22 milionů korun. Úpravy byly zahájeny během léta a jejich dokončení je naplánováno na jaro příštího roku.

ZUŠ Střezina

Podle plánu jde rekonstrukce na základní umělecké škole Střezina. Ke konci června se dokončilo parkoviště a pokračují práce na první etapě. Jejím výsledkem má být nová podoba tanečního pavilonu a výtvarného pavilonu.

„Na všechny tyto objekty máme již vydané společné povolení pro změnu územního rozhodnutí a změnu stavby před jejím dokončením a současně máme vydaný souhlas s odstraněním kryté chodby, která bude postavena úplně nová. Zhotovitele stavebních prací chceme soutěžit ke konci letošního roku, abychom příští rok na jaře mohli zahájit stavební práce,“ doplňuje náměstek Bláha.

Město vysoutěžilo projektanta druhé etapy. V ní dojde k úpravě budov s kancelářemi vedení školy, divadelního pavilonu nebo pavilonů klasické a populární hudby včetně inženýrských objektů.

Rada města včera odsouhlasila vysoutěženého zhotovitele na projektovou dokumentaci za 4,2 milionu korun bez DPH. V následujících dnech se s ním podepíše smlouva.

Na vypracování změnové projektové dokumentace druhé etapy oprav má společnost půl roku. Další půl rok má na vypracování dokumentace k zadání a provádění stavby.

Ohodnoť článek

Foto mmhk.cz

Štítky oprava, školy, Hradec Králové, ZUŠ Střezina, ZŠ Bezručova, ZŠ Mandysova, ZŠ Svobodné Dvory, rekonstrukce, investice, rada obce, pavilon, Jiří Bláha, dotace, Martin Hanousek, Monika Štayrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy škol v Hradci Králové jdou podle plánu. Rada města schválila vítěznou firmu na rekonstrukci základní školy ve Svobodných Dvorech, tendr ještě musí posvětit zastupitelé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.