Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V nemocnici v Rychnově nad Kněžnou je už sedm zdravotníků nakažených koronavirem

, aktualizováno 15. srpna 2020, 13:48

Testy na covid-19 dnes prokázaly nákazu u dalších třech zaměstnanců krajské nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Celkem tam má potvrzený covid-19 sedm zdravotníků, všichni pracují na chirurgickém oddělení, jsou v izolaci. U žádného z pacientů se nákaza dosud nepotvrdila. Dnešní výsledky jsou z testování, které podstoupilo 71 lidí, včetně deseti pacientů. V nemocnici na oddělení chirurgie platí zákaz návštěv.

"Chirurgie rychnovské nemocnice nadále poskytuje akutní výkony, plánované operativní výkony byly ale pozastaveny," řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Podle zástupců kraje ochromení chodu nemocnice nehrozí. "Celkem sedm zdravotníků nemocnice v Rychnově nad Kněžnou je pozitivních. Tento počet není ohrožující pro chod oddělení, takže je stále možné rychnovské chirurgické oddělení udržet v chodu se službami lékařů a sester s prokázaným negativním testem na covid-19. Otestováno bylo celkem 84 osob, u dalších se na výsledky čeká," řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Nemocnice spolupracuje s Krajskou hygienickou stanicí v Hradci Králové, pokračuje další trasování kontaktů, testování proto bude průběžně pokračovat, uvedli zástupci krajských nemocnic.

Testování spustila zpráva o nákaze u jedné zdravotní sestry, u níž pozitivitu na covid-19 odhalil ve čtvrtek 13. srpna preventivní test po dovolené v zahraničí. Neměla žádné příznaky. V pátek testy na covid-19, které se týkaly 13 zdravotníků, prokázaly nákazu u tří pracovníků nemocnice.

V Královéhradeckém kraji nejde o první případ potvrzené nákazy koronavirem mezi zaměstnanci krajské nemocnice, vždy šlo o jednotlivce, plošné šíření nebylo dosud potvrzeno.

Autoři | Foto nemocnicenachod.cz

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Rychnov n.K., COVID-19, zdravotnický pracovník, Rychnov nad Kněžnou, Aleš Cabicar, TOP 09, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici v Rychnově nad Kněžnou je už sedm zdravotníků nakažených koronavirem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.