Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odbočovací pruh za 3,7 milionu korun. Trutnov chce bezpečnější křižovatku u Radia

Na Úpském nábřeží v Trutnově se chystají změny v dopravě. Týkají se bezpečnějšího odbočení na křižovatce u Radia a vybudování přechodů pro chodce. Město za opatření, která by měla být hotová v září, zaplatí 3,7 milionů korun.

Další z významných dopravních úprav v Trutnově je připravena. Na křižovatce na Úpském nábřeží u Radia vznikne odbočovací pruh. Vozidla jedoucí ve směru od vlakového nádraží ke kruhovému objezdu u kina tak budou moci bezpečněji odbočit na Českou čtvrť. Úprava vychází z dopravní studie, kterou připravila Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzity Pardubice.

„Zavedli jsme už několik opatření, která vyplývala z této dopravní studie, jako například zobousměrnění výjezdu z kruhového objezdu u kina na Českou čtvrť, vybudování parkoviště Na Nivách nebo vytvoření kruhového objezdu u zdravotnické školy. Všechna vedou ke zvýšení bezpečnosti pro řidiče i chodce a k zefektivnění dopravy,“ vysvětluje Ivan Adamec (ODS), starosta města Trutnova.

S vybudováním odbočovacího pruhu u Radia se začne v úterý 4. srpna. Stavbu provede společnost M-silnice, která vyhrála ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 3,7 milionů korun.

V rámci této dopravní úpravy dojde také k vybudování bezpečnostního ostrůvku na přechodu pro chodce, který se nachází směrem ke kruhovému objezdu u kina. Druhý přechod pro chodce bude posunut blíže k vlakovému nádraží. Další novinkou bude vybudování přechodu pro chodce před řeznictvím Šrol.

V průběhu prací bude doprava řízena kyvadlově. Na křižovatce budou vozidla smět odbočit pouze na Českou čtvrť, výjezd bude možný například kruhovým objezdem u kina nebo u Lidlu.

„Prosíme řidiče o trpělivost, protože úpravy v tomto rozsahu s sebou přinesou dočasné dopravní omezení. Naším cílem je, aby se co nejvíce prací stihlo do začátku školního roku tak, aby se žáci bezpečně dostali do svých škol,“ uzavírá trutnovský starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Trutnov, doprava, křižovatka, Radio, odbočovací, pruh, rekonstrukce, přechod, bezpečnost, radium, přechod pro chodce, Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzity Pardubice, Ivan Adamec, ODS, Lidl, Na Nivách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odbočovací pruh za 3,7 milionu korun. Trutnov chce bezpečnější křižovatku u Radia  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.