Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hlavní Budova rychnovské průmyslovky dostala novou fasádu. Zateplení stálo 15 milionu korun

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola v Rychnově nad Kněžnou se dočkala nové fasády a zateplení. Tyto práce dokončili dlouhodobou modernizaci budovy. Podařilo se vyměnit například okna i zateplit střechu.

„Operační program Životní prostředí podpořil tuto investici částkou 5,8 milionu korun. Stavební úpravy a využití obnovitelných zdrojů při vytápění nám výrazně sníží energetickou náročnost budovy,“ říká radní Václav Řehoř (ODS).

Od minulého roku Královéhradecký kraj zateplil obvodové zdi, suterénní stěny, střechu a okna. Součástí projektu byla také instalace centrální rekuperační jednotky v kotelně hlavní budovy.

„Zateplení rychnovské průmyslovky je jedním z 11 již realizovaných projektů na energeticko-úsporná opatření v celkové hodnotě 212 milionů korun. Téměř 400 milionů pak míří do dalších 25 škol, jejichž stavební úpravy jsou nyní v realizaci nebo přípravě,“ doplňuje náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).

Vyšší odborná škola a Střední odborná škola v Rychnově nad Kněžnou poskytuje vzdělání ve studijních oborech: strojírenství, autotronik, provozní technika, vzdělání v učebních oborech: mechanik, autolakýrník, autoelektrikář, karosář, truhlář, kominík a kuchař, a vyšší odborné vzdělání v oborech automobilová diagnostika a servis a firemní ekonomika.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky fasáda, Královéhradecký, kraj, oprava, rekonstrukce, finance, modernizace, Rychnov nad Kněžnou, Střední průmyslová škola, Václav Řehoř, ODS, Martina Berdychová, Východočeši, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní Budova rychnovské průmyslovky dostala novou fasádu. Zateplení stálo 15 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.