Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zakoupením samolepky podporují turisté Krkonoše. Peníze správa vynaloží na údržbu

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) vydala samolepky s textem Podporuji Krkonošský národní park. Zakoupením samolepky lze podpořit péči o Krkonoše. Samolepky budou k dispozici v nominální hodnotě 100, 500 a 1000 korun.

"Každá samolepka má vlastní číselné označení, jedná se o ceninu. Tyto dary budou účetně evidovány a nakonec je použijeme ke konkrétnímu účelu. Jak byl dar využit, zveřejníme," uvedl ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch. Podle zástupců národního parku je k tomuto kroku inspirovali návštěvníci Krkonoš, kteří chtějí při péči o Krkonoše pomoci, ale nevědí jak.

KRNAP vznikl v roce 1963 a společně s polským parkem tvoří největší chráněnou přírodní oblast ve střední Evropě.

"Dostáváme od nich dopisy v tomto duchu: Právě jsme se vrátili z návštěvy KRNAP, jsme nadšeni z vybavení pro návštěvníky, z naučných stezek, odpočinkových míst, opravených cest a rádi bychom přispěli nějakým finančním darem na péči o Krkonoše. V reakci na ně jsme se rozhodli vydat speciální samolepky," uvedl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Správa KRNAP v posledních letech investovala do oprav desítek kilometrů cest, turistických chodníků a další turistické infrastruktury stovky milionů korun. Investice do infrastruktury souvisí se zvyšujícími se počty turistů v nejvyšších českých horách a především s ochranou přírody.

Krkonošský národní park patří mezi návštěvníky nejzatíženější národní parky v Evropě a jeho návštěvnost stále roste. V roce 2018 park a jeho ochranné pásmo navštívilo 3,78 milionu lidí, kteří tam dohromady strávili 11,8 milionu dní.

Autoři | Foto FB KRNAP | Miloš Šálek

Štítky ČR, rezervace, rekreace, turistika, Krkonošem známka, podpora, Krkonošský národní park, samolepka, Krkonoše, Správa Krkonošského národního parku, Robin Böhnisch, střední Evropa, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zakoupením samolepky podporují turisté Krkonoše. Peníze správa vynaloží na údržbu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.