Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V našem kraji se nošení roušek zatím neplánuje. V sousedním Libereckém jsou povinné od pátku

V Libereckém kraji bude od pátku na některých místech opět povinné nošení roušek. Krajská hygienická stanice tak rozhodla poté, co se zvýšil počet nakažených. V Královéhradeckém kraji se zatím podobná opatření nechystají. Vše se ale může změnit z hodiny na hodinu.

„V Královéhradeckém kraji není žádné ohnisko nákazy. Žádná nová opatření tak zatím nechystáme. Vše však záleží na situaci, ta se může změnit z hodiny na hodinu. V tu chvíli budeme muset reagovat operativně,“ řekla dnes Hradecké Drbně mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí.

V Královéhradeckém kraji aktuálně není žádné ohnisko nákazy. Celkem je v regionu dvacet nakažených. Nejvíc jich je na Hradecku a Jičínsku. Nejméně pak na Trutnovsku. Opačný problém však řeší sousední Liberecký kraj.

Od pátku 24. července zde budou opět povinné roušky například ve všech zdravotnických zařízeních, při nákupu v lékárně, ve vybraných zařízeních sociálních služeb. V kraji je podle hygieniků stovka nemocných, výrazný nárůst počtu případů zaznamenali na Jablonecku a v Jablonci nad Nisou, kde je několik ohnisek a téměř čtyři desítky nemocných.

"Další opatření, která by přicházela v úvahu, jako je nošení roušek ve veřejné dopravě nebo ve vnitřních prostorách, eventuálně další opatření, jaká můžeme sledovat v Moravskoslezském kraji nebo v jiných oblastech, by přicházela v úvahu v případě, že by situace dál eskalovala," řekl ředitel Krajské hygienické stanice v Liberci Vladimír Valenta.

Hamáček připustil vyhlášení dalšího nouzového stavu

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) připustil, že je ve hře vyhlášení druhého nouzového stavu. K tomu by vláda přistoupila ve chvíli, kdy stoupne počet lidí v karanténě. Přiznal to na tiskové konferenci ve chvíli, kdy se řešila otázka voleb u lidí v karanténě.

"Stát by na to zase musel reagovat nějakou formou mimořádného opatření, i na to zákon pamatuje. V nejhorším případě by se dalo diskutovat i o odložení voleb," řekl na tiskové konferenci. Náměstek ministra vnitra Petr Mlsna však už v pondělí odložení voleb vyloučil.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Respiron

Štítky roušky, kraj, Liberecký, Královéhradecký, hygiena, Hradec Králové, COVID-19, koronavirus, nouzový, stav, Hamáček, vláda, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, volby, Jan Hamáček, Petr Mlsna, Vladimír Valenta, ČSSD, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V našem kraji se nošení roušek zatím neplánuje. V sousedním Libereckém jsou povinné od pátku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.