Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie se zaměřuje na alkohol za volantem. V kraji do terénu vyjelo 200 policistů

Policie v Královéhradeckém kraji dnes zahájila rozsáhlé kontroly na silnicích se zaměřením na odhalení opilých řidičů a řidičů pod vlivem drog. Dnes by mělo být v akci na silnicích kraje téměř 200 policistů. Kontroly budou pokračovat i v dalších dnech. Podle policie se letos do 15. července v kraji stalo 2531 nehod a u každé šestnácté hrál roli alkohol.

Přestože se počet případů nehod s alkoholem u řidičů meziročně snížil ze 173 na 153, podle policie jsou počty opilců za volantem stále velmi vysoké.

"Hlídky budou z taktických důvodů měnit svá stanoviště, kontroly budou provádět na všech typech komunikací, tedy i na dálnici D11,"  řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Policisté se podle ní zaměří i na kontroly cyklistů.

Žádnou výjimkou nejsou v poslední době podle Vlčkové řidiči, kteří usedli za volant v těžké opilosti. Například začátkem července policie zadržela na Trutnovsku řidiče, který nadýchal 4,22 promile. V úterý 14. července narazil ve Dvoře Králové do plotu řidič, který měl 3,08 promile alkoholu. V polovině června v Trutnově řidič s 3,59 promile alkoholu v krvi naboural dvě auta. V neděli 5. července řidič s 2,44 promile alkoholu v krvi v Hradci Králové prorazil autem zábradlí na malšovickém nadjezdu a spadl s ním na silnici hradeckého okruhu.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, alkohol, Královéhradecký, kraj, kontrola, akce, bezpečnostní, doprava, test, silnice, Královéhradecký kraj, Dálnice D11, okres Trutnov, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie se zaměřuje na alkohol za volantem. V kraji do terénu vyjelo 200 policistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.