Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Festival Jičín - město pohádky letos v září kvůli koronaviru nebude. Akce se přesunula na příští rok

Na září plánovaný 30. ročník festivalu Jičín - město pohádky kvůli epidemii koronaviru nebude. Jubilejní festival, jehož téma zní Voda voděnka, pořadatelé přesunuli na rok 2021.

"Počty osob na akcích stále zůstávají nízké a náš festival za těch 30 let už pořádně vyrostl. Prostě se do těch všech omezení nevejdeme," uvedli dnes pořadatelé z Nadačního fondu Jičín - město pohádky.

Vládní hygienická opatření stanovují od 4. července pro akce typu jičínského festivalu limit maximálně tisíc lidí ve stejný čas na jednom místě. Loni na pětidenní festival přišlo asi 65 tisíc lidí lidí, z toho na hlavní sobotní program na Valdštejnově náměstí dorazilo okolo 17 tisíc návštěvníků.

Původně pořadatelé festivalu mínili, že letošní ročník uspořádají v menším rozsahu ve třech dnech od pátku 11. září do neděle 13. září. Jičínská radnice jim v červnu pro konání akce schválila poskytnutí vnějších i vnitřních městských prostor. Nadační fond si rezervoval například Valdštejnovo náměstí, prostory okolo kostela svatého Jakuba, zámecká nádvoří, zámecký park, Ryneček či pěší zónu na Husově ulici.

Festival koronavirová krize zasáhla i finančně, přišel o část peněz od sponzorů. "Nadační fond musel omezit svůj personál a část přípravy festivalu delegovat na město Jičín," uvedl dříve mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

Autoři | Foto město Jičín

Štítky ČR, zábava, koronavirus, děti, festival, Jičín, pohádka, pandemie covidu-19, nadační fond, COVID-19, koronavirová krize, Valdštejnovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Jičín - město pohádky letos v září kvůli koronaviru nebude. Akce se přesunula na příští rok  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.