Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Je zoo ve Dvoře nafukovací? Ohlásila další přírůstek, tentokrát tři lvíčata

Zvířata ze Safari Parku ve Dvoře Králové se s tím nepářou a rozmnožují se, jak můžou. Zoologická zahrada oznámila další mláďata. Tentokrát jde o tři lvíčata samice lva berberského Khalii. Porodila už v neděli 5. července a své potomky se zatím stará pouze v chovatelském zázemí. Ošetřovatelé je sledují pouze přes kameru.

„Odchov v tuto chvíli probíhá dobře. Od samotného porodu probíhá zcela přirozeně a my do něj vůbec nezasahujeme. Situaci můžeme hodnotit pouze z pohledu na kamery v porodním boxu,“ vysvětluje zoologický ředitel Safari Parku Dvůr Králové Jaroslav Hyjánek. Ošetřovatelé tak zatím neznají ani pohlaví tří nováčků. To zjistí až při první prohlídce, ta je v plánu během příštích týdnů.

Podle ošetřovatelů se o ně mamka stará velice dobře, všichni tři pijí a jsou v pořádku. Je tomu podobně jako při jejím poslední loňském odchovu. Jedno z lvíčat je sice menší, ale to může být naprosto normální.

O tom, kdy návštěvníci nové přírůstky uvidí nerozhodují ošetřovatelé ale jejich mamka. Záleží jen na nich, kdy začnou pomalu opouštět porodnický box. „První kontakt proběhne jistě přes bezpečnou bariéru plotu. Až v situaci, že lvíčata budou schopná odolat případnému neomalenému chování sourozenců, spojíme je dohromady,“ plánuje Hyjánek.

Zbytek lví smečky mohou návštěvnici i nadále vidět ve lvím safari. Podobné chování je pro lvy naprosto přirozené. I v přírodě se samice na několik týdnů odpojí od skupiny, aby mohla v klidu porodit a věnovat se svým mláďatům.

Lev berberský, kterého chová Safari Park Dvůr Králové, už z volné přírody zcela vymizel. V minulosti obýval tento velký poddruh lva pustinného severní Afriku. Právě tam, ve zvěřinci marockého krále, přežily desítky lvů, jejichž mláďata se postupně rozšířila do zoologických zahrad.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky ZOO, Safari Park, Dvůr Králové, lev, lvíčata, mládě, přírůstek, kamera, kočka, porod, výchova, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, zoologická zahrada, příroda, Severní Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je zoo ve Dvoře nafukovací? Ohlásila další přírůstek, tentokrát tři lvíčata  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.