Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec Králové dá do oprav základních a mateřských škol 40 milionů korun

Radnice stotisícového Hradce Králové v minulých dnech zahájila opravy základních, mateřských a uměleckých škol přibližně za 40 milionů korun. Většinu prací by stavbaři a řemeslníci měli udělat o prázdninách. Na školách budou opravovat střechy, ústřední topení, odborné učebny nebo kuchyně a jídelny. Některé školy budou mít bezbariérový přístup.

Největší investicí je oprava ZŠ Bezručova a ZŠ Mandysova dohromady téměř za 22 milionů korun. Obě školy získají opravené učebny a bezbariérový přístup. "Někde bude bezbariérovost řešena rampou, jinde budou instalovány výtahy. Počítá se také s vybudováním bezbariérových toalet," uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS). Opravy obou škol by měly trvat do jara roku 2021 a s jejich financováním by měla pomoci dotace z fondů EU.

Opravy na ostatních školách by měly být hotové do konce letních prázdnin. Například MŠ Plačice bude mít nové topení na plyn za 2,3 milionu korun, v MŠ Albertova a MŠ Svobodné Dvory stavbaři udělají odvlhčení a sanaci zdiva. ZŠ Plotiště bude mít opravenou střechu za 6,2 milionu korun, v ZŠ Pouchov dělníci nákladem dva miliony korun opraví dvorky.

Autoři | Foto ZŠ Úprkova

Štítky školy, správa, stavby, Hradec Králové, rekonstrukce, finance, prázdniny, léto, vzdělání, oprava, Evropská unie, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové dá do oprav základních a mateřských škol 40 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.