Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na náchodské stavebce se už rekonstruuje, hotovo má být letos v prosinci

Královéhradecký kraj úderem 11. hodiny dopolední oficiálně zahájil stavební práce na rekonstrukci elektroinstalace a zdravotně technických rozvodů v budově Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademii Náchod. Kraj investuje do oprav 20 milionů korun, práce skončí letos v prosinci.

Samotné stavební práce začaly už na konci června a dokončeny budou v prosinci letošního roku. Náklady na rekonstrukci zaplatí kraj ze svého rozpočtu.

„Podmínky pro kvalitní vzdělávání žáků a studentů ve školách neustále zlepšujeme nejen v rámci samotné výuky, ale také musíme zajistit i prostředí, které vyhovuje hygienickým a bezpečnostním požadavkům. To znamená investovat do budov našich škol. Ve školách se žákům snažíme vytvořit příjemné a podnětné prostředí. Budova náchodské stavební průmyslovky rekonstrukci interiéru již dlouho potřebuje,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie architekta Jana Letzela v Náchodě vznikla loni v červenci spojením dvou škol: Vyšší odborné školy stavební a Střední průmyslové školy stavební architekta Jana Letzela Náchod s náchodskou Obchodní akademií.

„Projekt rekonstrukce se týká budovy školy na Pražské ulici, kde původní rozvody elektroinstalace jsou zastaralé a neodpovídají požadavkům pro učebny, které jsou vybaveny novou IT technikou. Osvětlení tříd také neodpovídá současným nárokům. Proto v rámci projektu uděláme kompletní rekonstrukci silnoproudu i slaboproudu, dále rozvodů vody včetně kanalizace,“ doplňuje radní odpovědný za krajské investice Václav Řehoř.

V rámci stavebních úprav se zrekonstruuje sociální zařízení, vyměněny budou podlahové krytiny, vznikne bezbariérový přístup do budovy a pořízen bude i nový výtah. 

Střední průmyslovou školu stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela v Náchodě v letošním roce navštěvuje 360 žáků, hlavně z Broumovska, Náchodska, okolí Jaroměře i z regionu Nového Města nad Metují a Dobrušky. Studenti se tu vzdělávají v oborech: stavebnictví, obchodní akademie, informační technologie, klempíř, tesař, zedník.

Ohodnoť článek

Foto Martina Svatoňová

Štítky Královéhradecký kraj, rekonstrukce, Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Náchod, investice, obchodní akademie, rozvod, Střední průmyslová škola, Martina Berdychová, Václav Řehoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náchodské stavebce se už rekonstruuje, hotovo má být letos v prosinci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.