Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Trutnově odstartovala rekonstrukce pěší zóny v Horské ulici. Stát bude 44 milionů korun

Město Trutnov zahájilo čtyři roky připravovanou rekonstrukci hlavní městské pěší zóny v Horské ulici. S pracemi stavbaři začali ve střední části zóny na Svatojanském náměstí. Celá stavba přijde na 44 milionů korun a litoměřická firma Gardenline by ji měla udělat do konce června 2021.

Pěší zóna, která vede od historického Krakonošova náměstí po náměstí Republiky, dostane nový povrch ze žulových kamenů, nové veřejné osvětlení, lavičky či odpadkové koše. Obnoven bude i vodní náhon na Svatojanském náměstí. Stavbaři budou muset také přeložit a opravit sítě. Nyní zahájené práce se týkají rekonstrukce horkovodu.

Na přestavbu pěší zóny jednatřicetitisícové město vypsalo v roce 2017 architektonickou soutěž, kterou z 13 návrhů vyhrál projekt od architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Lukáše Kemra. Nová podoba Horské ulice by měla zvýhodnit chodce. Architekti měli odstranit místa, na nichž se chodci dostávají do kolize s vozy zásobování a jinou dopravou. "Pěší zóna by neměla plnit jen funkci dopravní, ale i pobytovou, odpočinkovou a reprezentační," uvedl starosta Ivan Adamec (ODS).

Oprava bude mít dvě etapy. Do první spadá úsek od Krakonošova náměstí po Svatojanské náměstí a zahrnuje i Svatojanské náměstí. Druhá etapa bude postupovat směrem od Svatojanského náměstí podél obchodního domu Máj až k náměstí Republiky. Stavba by měla co nejméně omezit provoz obchodů a restaurací v Horské ulici. Řidiči však musejí počítat s omezeními.

Rekonstrukce pěší zóny je největší běžící investicí města. Na konci června město dodělalo rekonstrukci venkovního koupaliště za 75 milionů korun. Loni město dokončilo jednu z nejvýznamnějších investic posledních let, středisko volného času pro děti a mládež. Stavba trvala od roku 2017 a přišla téměř na 200 milionů korun.

Autoři | Foto město Trutnov

Štítky správa, stavby, Trutnov, foto, vizualizace, Horská, ulice, etapa, centrum, stavda, pěší zóna, rekonstrukce, Svatojánské náměstí, Gardenline s.r.o., Krakonošovo náměstí, Martin Hájek, Václav Hájek, Náměstí republiky, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově odstartovala rekonstrukce pěší zóny v Horské ulici. Stát bude 44 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.