Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jičín začíná s rekonstrukcí stacionáře Domovinka. Současná budova nevyhovuje

Ve čtvrtek 2. července podepsalo vedení města s dodavatelem smlouvu o rekonstrukci stacionáře Domovinka na Novém Městě v Jičíně. Půjde o kompletní rekonstrukci vnitřních i vnějších prostor. Hlavním důvodem je navýšení kapacity ze současných 20 na 35 osob. Pracovat se začne letos a práce potrvají do poloviny roku 2022.

„Společně s vybudováním nového domova pro seniory tato investice vyřeší kapacitně péči o seniory v Jičíně. Navíc služby Domovinky jsou skvělé v tom, že umožňují ještě déle udržet seniora ve své rodině. Opravdu tuto investici považuji za velmi důležitou pro všechny obyvatele Jičína,“ říká místostarosta města Jičín Petr Hamáček (Sdružení pro Jičín). Aktuálně je kapacita stacionáře cela využita, některé klienty je třeba ubytovávat i v náhradních prostorách v Butovské ulici.

Výběrové řízení na rekonstrukci stacionáře vyhrála společnost VALCK, ta nabídla cenu 27.720.422 korun bez DPH. Do výběrového řízení se přihlásilo dalších pět firem, tato však nabídla nejnižší možnou cenu. Městu Jičínu se podařilo získat dotační podporu od Královéhradeckého kraje, která usnadní financování.

Rekonstrukci město připravovalo už od listopadu 2017. O dva roky později byla vypracovaná projektová dokumentace, a nyní schválilo zastupitelstvo financování. Následovalo vypsání samotné zakázky a výběrového řízení na dodavatele.

Budova byla postavena jako kotelna

„Budova, která plní funkci stacionáře, nebyla pro tento účel původně postavena. Ostatně šlo o kotelnu. V současnosti je v nevyhovujícím stavu,“ doplňuje mluvčí radnice Jan Jireš. Budova v těchto dnech nemá ani výtah, který je pro stacionář jednou z nejdůležitějších věcí.

Horní patro je kvůli absenci výtahu prakticky nevyužívané. Většina klientů má totiž sníženou pohyblivost a není možné je tak ubytovat v nejvyšším poschodí. Rekonstrukce by měla vyřešit i tento problém.

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky stacionář, Domovinka, Jičín, rekonstrukce, kapacita, budova, sociální, služba, výběrové, řízení, Nové Město, výběrové řízení, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín začíná s rekonstrukcí stacionáře Domovinka. Současná budova nevyhovuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.