Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie spustila preventivní akci. Zaměřuje se na rekreační areály, vodní plochy i silnice

Kvůli přetrvávající koronavirové situaci zvolí většina Čechů dovolenou o letních prázdninách zřejmě v tuzemsku. Nejen kvůli tomu policie spustila preventivní akci zaměřenou na bezpečnost v okolí vodních ploch a v rekreačních areálech. Na bezpečnost bude dohlížet i na silnicích. Akce potrvá do konce září.

Stejně jako tomu bylo v celém minulém týdnu, i tento víkend budou policisté v Královéhradeckém kraji pokračovat v dopravně bezpečnostních akcích. Ty budou zaměřeny na kontrolu dodržování veškerých pravidel silničního provozu. „Do akce se zapojí desítky policistů, kteří budou kontrolovat například dodržování nejvyšší povolené rychlosti, jízdu na červenou nebo telefonování za jízdy, což jsou nejčastější prohřešky našich řidičů,“ říká mluvčí policie Lucie Konečná. Policie bude kontrolovat i zákaz požívání alkoholu.

Pod drobnohledem budou i cyklisté

Velká pozornost při terénních akcích bude věnována v průběhu letošní sezóny i cyklistům. Pro ně platí stejná pravidla jako pro řidiče motorových vozidel, a tudíž nesmí před jízdou ani během ní požít alkohol nebo jinou návykovou látku. Ve 30 procentech případů dopravních nehod zaviněných cyklistou bohužel stále figuruje alkohol.

Policisté budou i u vody

S ohledem na začínající prázdniny je v součinnosti se zástupci Státní plavební správy zároveň také spuštěna akce zaměřená na bezpečnost na vodě i v okolí vodních ploch.

„Akce má hlavně preventivní charakter, proto budou policisté apelovat na jednotlivce a informovat o zásadách osobního bezpečí. V Královéhradeckém kraji se tak vodáci budou moci setkat s hlídkami policistů podél dopředu vytipovaných oblíbených vodních toků,“ doplňuje mluvčí.

Pohyb na vodních plochách a vodních cestách má svá pravidla na která se budou policisté z poříčních oddělení zaměřovat. „Z předchozích let máme totiž zkušenost, že uživatelé vodních ploch se neřídí plavebním značením, zvukovými nebo světelnými signály, nemají při sobě při plavbě na plavidle průkaz způsobilosti nebo osvědčení vůdce plavidla, případně provozují přístaviště nebo kotviště bez povolení plavebního úřadu“, dodává k zaměření akce ředitel služby pořádkové policie Petr Sehnoutka.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, bezpečnostní akce, vodní plocha, cyklista, řidič, kontrola, alkohol, drogy, Královéhradecký kraj, vodstvo, Lucie Konečná, Státní plavební správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie spustila preventivní akci. Zaměřuje se na rekreační areály, vodní plochy i silnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.