Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Škody po povodních v Královéhradeckém kraji vyšplhají na několik milionů korun

Odhadované škody na obecním majetku na Rychnovsku po pondělních záplavách budou v řádu milionů korun. Na krajském majetku voda poničila silnici mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí. Škody však podle něj nebudou tak velké jako při záplavách 18. června. Tehdy na Rychnovsku voda z přívalových dešťů na obecním majetku nadělala škody za asi 17 milionů korun.

Královéhradecký kraj na pomoc obcím minulý týden vyčlenil tři miliony korun. Obce peníze dostávají od kraje formou daru a mohou za ně pořídit například vysoušeče, vysokotlaké čističe, vysavače na vodu, nářadí, vybavení pro hasiče a další potřebné věci. "Zatím jsme uvolnili 1,2 milionu korun. Peníze budou moci získat i obce zasažené pondělní povodí," řekl hejtman Jiří Štěpán (ČSSD)

Hasiči na Rychnovsku v pondělí zasahovali u několika desítek událostí. Nejčastěji šlo o čerpání vody ze sklepů, odstranění spadlých stromů nebo rozvoz pytlů s pískem. Vodu hasiči čerpali ze sklepů či garáží v Černíkovicích, Vamberku, Rychnově nad Kněžnou - Lipovce, Dlouhé Vsi, Rovni, Česticích, Lupenici, Kvasinách, Doudlebech nad Orlicí. V Tutlekách uklízeli hasiči bahno z komunikace.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, záplavy, správa, Rychnovsko, Královéhradecký, AUDIO, povodeň, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Borohrádek, Čermná nad Orlicí, Jiří Štěpán, ČSSD, Černíkovice, Vamberk, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škody po povodních v Královéhradeckém kraji vyšplhají na několik milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.