Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Trutnov dnes otevřel nově zrekonstruované koupaliště. Stálo 75 milionu korun

Oficiálně se koupaliště v Trutnově uvedlo do provozu včera, plavci ho však mohou vyzkoušet až ode dneška. Práce na rekonstrukci trvala téměř rok a radnice za ní zaplatila 74,5 milionu korun. Šlo o největší současnou investici města.

Koupaliště bude v provozu každý den od 09:00 do 20:00.

Hlavní částí rekonstrukce byla instalace bazénových van z nerezu, které by měly být téměř bezúdržbové. Původně byly bazény z keramických obkladů, které však již byly ve velmi špatném stavu. "Každoročně jsme na opravy kachliček na koupališti vynakládali zhruba 700.000 korun. Z velkého bazénu také unikala voda," uvedl starosta Ivan Adamec (ODS). Další statisíce podle něj stála údržba strojního zařízení a dalších věcí.

Stavbaři propojili bazén laguny s dětským, upravili technologie a instalovali nové inženýrské sítě. Koupaliště získalo nové vodní prvky a atrakce. Celková vodní plocha se po rekonstrukci zvětšila o sedm procent na 1451 metrů čtverečních. Voda v bazénech bude vyhřívaná na asi 25 stupňů Celsia. Kapacita koupaliště zůstala na 2500 lidech.

Správci koupaliště budou nyní moci lépe reagovat na příchod teplého počasí a přizpůsobit tomu zahájení provozu. V posledních letech, kdy přišlo pěkné počasí již v květnu, muselo být koupaliště zavřené, protože na něm zedníci opravovali opadané kachličky.

Rekonstrukce trutnovských bazénů byla jednou z největších investic v kraji do koupališť za poslední roky. Ve čtvrtek 25. června otevřelo město Opočno na Rychnovsku opravené koupaliště Broumar. Investice činila přes 30 milionů korun.

Jako první v Královéhradeckém kraji zahájilo letošní sezonu koupaliště Flošna v Hradci Králové, a to 25. května. Následně otevřela například koupaliště Kníže v Jičíně, Včelné u Rychnova nad Kněžnou, koupaliště v Chlumci nad Cidlinou, v Náchodě, ve Dvoře Králové či v Lodíně na Hradecku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Miloš Šálek

Štítky koupaliště, Trutnov, sezóna, otevřeno, novinka, rekonstrukce, akce, náklady, voda, atrakce, bazén, Ivan Adamec, ODS, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Trutnov dnes otevřel nově zrekonstruované koupaliště. Stálo 75 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.