Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Po víkendu začne rekonstrukce Heydukovy ulice ve Dvoře Králové. Zkomplikuje osobní i autobusovou dopravu

V pondělí 29. června odstartuje rekonstrukce Heydukovy ulice ve Dvoře Králové nad Labem. Jedná se o příjezdovou silnici ve směru od Kuksu, ta bude během rekonstrukce zcela uzavřená. Osobní, nákladní i autobusová doprava tak bude muset po objízdných trasách.

Během rekonstrukce vznikne prakticky nová ulice. Vymění se povrch, opraví chodníky, vymění pouliční osvětlení a vysází nová zeleň. Všechny tyto práce budou stát 29 milionů korun. O tuto částku se podělí město s Královéhradeckým krajem. Radnice zaplatí 15 milionu korun, zbytek poskytne hejtmanství.

„Město zaplatí rekonstrukci chodníků, které budou s vyhrazeným jízdním pruhem pro cyklisty, a to po obou stranách vozovky,“ říká starosta města Jan Jarolím (ANO). Cyklisté se tak nebudou muset prolétat mezi auty. Město zaplatí i parkovací stání, výstavbu nové kanalizace, nové osvětlení a zeleň. Kraj zaplatí opravu povrchu komunikace včetně opravy objízdných tras a náhradní výsadbu.

„Původně jsme chtěli investiční akci realizovat spolu s rekonstrukcí Jaroměřské ulice, ale před lety vše zkomplikovaly diskuze kvůli zeleni. Královéhradecký kraj tehdy požádal o skácení několika stromů, což se nesetkalo s pozitivním ohlasem, zároveň ale navrhoval náhradní výsadbu,“ říká královédvorský starosta.

Objízdná trasa povede Raisovou ulicí

Heydukova ulice bude od pondělí 29. června kompletně uzavřená. Řidiči tak musejí počítat s objízdnou trasou pro veškerou dopravu, která povede obousměrně ulicemi 28. října, Raisova, Sylvárovská.

Komplikace čekají i na zaměstnance místních firem, budou muset nechat svá auta zaparkovaná v okolních ulicích.

Komplikace v autobusové dopravě

Uzavírka silnice se dotkne i autobusové dopravy. Od pondělí 29. června do 20. září bude proto platit výlukový jízdní řád pro linky MHD č. 2, objízdná trasa povede Raisovou ulicí. Po dobu úplné uzavírky bude bez obsluhy zastávka MHD č. 2, Heydukova v obou směrech.

Po dobu úplné uzavírky budou obsluhovány autobusové zastávky z autobusového stanoviště ve směru do Žirče:

  • zastávka 5. května (v ulici 28. října)
  • Jaroměřská

a ve směru zpět zastávky:

  • Jaroměřská
  • Raisova
  • Raisova Juta
  • 5. května (v ulici Raisova)

Ohodnoť článek

Foto Dvůr Králové nad Labem

Štítky doprava, Dvůr Králové nad Labem, uzavírka, autobus, jízdní řád, trasa, objízdná, Heydukova, ulice, rekonstrukce, autobusová doprava, Kuks, Královéhradecký kraj, Jan Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po víkendu začne rekonstrukce Heydukovy ulice ve Dvoře Králové. Zkomplikuje osobní i autobusovou dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.