Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové odstartoval Divadelňák. Ze začátku organizátory potrápil déšť

LETOS JINAK – tak se říká letošnímu ročníku Divadelního festivalu v Hradci Králové. Ačkoli jsou lidé zvyklí na týdenní program ve všech divadlech a Žižkových sadech, letos jim musí stačit třídění festival. K omezení organizátoři přistoupili kvůli aktuálním vládním nařízením. Festival odstartoval dnes, ze začátku ho komplikoval déšť.

Organizátoři se špatným počasím počítali, jsou na něj tak připraveni. První část programu se proto přesunul z letního kina Širák do Divadla Drak, ten je od areálu kina jen pár metrů. „Případné přesuny dalších představení budeme řešit operativně podle vývoje počasí," řekl mluvčí Divadla Drak Martin Sedláček.

Pro případ deště jsou připravené alternativy i pro program na parkovišti před koupalištěm Flošna. I odtud je možné představení přesunout do vnitřních prostor. Náhradní představení se tak může odehrát buď v Divadle Drak nebo Klicperově Divadle.

"I kdyby pršelo, tak celý program, který čítá kolem 20 představení, naplníme," řekl Sedláček. Předpověď meteorologů je nejistá. Dneska odpoledne už by tolik pršet nemělo. Dešťové přeháňky se však mohou objevit během sobotního a nedělního odpoledne. Organizátoři tak upozorňují návštěvníky, aby situaci hlídali na webu festivalu a sociálních sítích. O případné změně programu budou informovat právě zde.

Zrušené zrušeno

Původní termín 26. ročníku festivalu Divadlo evropských regionů a Open Air Program Hradec Králové byl 19. až 26. června. Pořadatelé jej zrušili v dubnu. Aby místní nepřišli o kompletní program, rozhodli se organizátoři uspořádat alespoň takzvané drive-in divadlo. To mělo vzniknout právě na parkovišti u koupaliště Flošna. Diváci měli sledovat představení ze svých aut. Tuto variantu nakonec pořadatelé odpískali minulý týden a přistoupili ke klasickému představení.

Hradeckému publiku se do neděle představí například pražské Divadlo Pod Palmovkou s inscenací Jak sbalit ženu 2.0 nebo brněnská Husa na provázku s představením Gadžové jdou do nebe. Festival v neděli večer zakončí koncert herecké kapely Mastix.

Ohodnoť článek

Foto FB: Klicperovo divadlo Hradec Králové

Štítky divadlo, festival, Hradec Králové, déšť, program, Flošna, Širák, Drak, počasí, začátek, představení, Divadlo Drak, Martin Sedláček, Klicperovo divadlo, Divadlo evropských regionů, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Husa na provázku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové odstartoval Divadelňák. Ze začátku organizátory potrápil déšť  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.