Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hradci Králové se spustí mlhoviště. Lidé však stále využívají k osvěžení fontány, za to jim hrozí pokuty

V Hradci Králové se mlhoviště spustí ve čtvrtek 25. června. Po celém městě jich je celkem jedenáct. Do provozu se postupně vrací i městské fontány, všechny budou fungovat od příštího týdne.

„Obvykle byla spouštěna o něco dříve, ale vzhledem k vládním opatřením týkající se koronaviru muselo být jejich spuštění o několik dní posunuto,“ říká náměstkyně Věra Pourová (ANO 2011). Ty největší najdou obyvatelé v Šimkových sadech, v ulicích Čajkovského, Třebechovická, Jungmannova, Kejzlarova, Palachova, Pod Zámečkem, Severní, Truhlářská ve Věkoších a ještě dvě ve Štefánikově ulici. „Do budoucna zvažujeme jejich počet ještě rozšířit,“ dodává náměstkyně Pourová.

Do provozu Technické služby města Hradec Králové uvádějí i fontány. Mezi prvními byly spuštěny fontány na křižovatce Koruna u Auparku, u Muzea a na Masarykově náměstí. „Opatření spojená s pandemií zasáhla i do takové oblasti, jako je spuštění hradeckých fontán, jelikož některé se nacházejí v oblastech, kde v minulosti docházelo k vyšší koncentraci osob. Z tohoto důvodu docházelo k jejich spouštění postupně,“ dodává náměstkyně.

Prakticky všechny fontány ve městě jsou už v provozu. Bez vody letos zůstane pouze ta na náměstí 28. října.  Může za to rekonstrukce nedalekého obchodního domu Tesco. Bez vody i nadále zůstává fontána na Malém náměstí, ta se v těchto dnech rekonstruuje.

Koupání ve fontánách je zakázáno

Technické služby prosí obyvatelé města, aby fontány nepoužívali jako koupaliště. Ke zchlazení a osvěžení fungují mlhoviště. Tím, že lidé do fontán vstupují znečišťují vodu. „Měli jsme v minulosti několik případů, kdy se lidé ve fontánách koupali, navíc při podezření z poškození fontány, se události postupovaly k řešení správnímu orgánu,“ říká mluvčí městské policie Eva Kněžourová.

V případě znečišťování fontány nebo při veřejném pohoršení hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Technické služby Hradec Králové

Štítky mlhoviště, fontána, léto, voda, město, Hradec Králové, technické služby pokuta, zákaz, koupání, Věra Klásková, ANO 2011, Aupark, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se spustí mlhoviště. Lidé však stále využívají k osvěžení fontány, za to jim hrozí pokuty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.