Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ode dneška už se může akce účastnit 1000 lidí, k běžnému provozu se vrátí i zoo a koupaliště

S pondělním dnem se život v České republice opět přiblíží o něco více době před pandemií koronaviru. K běžnému provozu se vrátí koupaliště, zoologické zahrady, památky i muzea. Akcí se může nově účastnit 1000 lidí a konat se mohou i veletrhy.

Rozvolnění opatření se kvůli nepříznivé epidemiologické situaci zatím netýká Frýdecko-Místecka a Karvinska. Všude jinde, kde se protikoronavirová opatření uvolní, je nutné dodržovat hygienická pravidla.

„I nadále je nezbytné myslet v místech se zvýšenou koncentrací osob na důslednou hygienu rukou a zejména dodržování bezpečných rozestupů, to však již nebude povinné, ale na úrovni doporučení," uvedl v týdnu vedoucí pracovní skupiny pro řízení uvolňování karanténních opatření, epidemiolog Rastislav Maďar.

Zrušení rozestupů

K dnešnímu dni zrušilo ministerstvo zrušilo limit deset metrů čtverečních na osobu a povinné odstupy mezi návštěvníky na památkách, v galeriích, zoo a podobných zařízeních. 

Akce nad 1000 lidí a veletrhy

Ode dneška se mohou konat akce nad 1000 lidí ve stavebně členěných areálech. Těmi jsou například sportovní stadiony nebo veletržní areály. Veletrhů se bude moci účastnit maximálně 5000 lidí ve stejný čas, musí být ale po tisícových skupinách v sektorech s vlastním zázemím.

Procedury v lázních bez limitu

Změny se dotknou také lázní. Poskytovatelé lázeňských služeb budou moci opět vést skupinové procedury bez limitu nejvýše deseti lidí. Pravidla se rozvolnila i pro společné stravování lázeňských hostů.

Další rozvolnění od 1. července

Další vlna rozvolnění opatření má pokračovat od počátku prázdnin, tedy od 1. července. Budeme moci odložit roušky ve vnitřních prostorách nebo veřejné dopravě a padne i zákaz nočního provozu restaurací a hospod.

Omezení ale zůstanou v platnosti v místech s vyšším výskytem koronaviru. Tím je kromě Frýdecko-Místecka a Karvinska aktuálně i Praha. V Česku je ale i řada lokálních ohnisek. Jedno je i v Liberci u výrobce plastových dílů pro automobilový průmysl.

Ohodnoť článek

Foto hradeckralove.org

Štítky rozvolnění, opatření, koronavir, ministerstvo, koupaliště, zoo, památky, akce, Česko, pandemie covidu-19, okres Frýdek-Místek, okres Karviná, Rastislav Maďar, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška už se může akce účastnit 1000 lidí, k běžnému provozu se vrátí i zoo a koupaliště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.