Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladý motorkář se zákazem řízení ujížděl policii. Hradeckými ulicemi jel i sto dvaceti kilometrovou rychlostí

Ve středu ráno chtěli policisté zkontrolovat řidiče motocyklu, který vyjel od benzinové stanice v ulici Zborovská. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a začal hlídce ujíždět, ulicemi se řítil rychlostí až 120 km/h. Před křižovatkou Mileta ale nezvládl řízení a havaroval.

Provedené orientační zkoušky na alkohol a drogy byly negativní, důvod proč mladý motorkář ujížděl byl zcela jiný. „ Policisté prověřením v evidencích zjistili, že čerstvě devatenáctiletý mladík nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a do února příštího roku má uložen zákaz řízení za to, že v loňském roce byl chycen při řízení osobního vozidla,“ uvedla mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

To ale nebylo všechno, mnozí hradečtí policisté tohoto mladíka již dobře znají. „Před 1,5 měsícem ujížděl v nočních hodinách jiné hradecké policejní hlídce. Policisté ho v centru města v ulici Divišova vyzvali výstražnými světly s nápisem STOP k zastavení, což však nerespektoval a začal ujíždět,“ dodala mluvčí. Tento případ byl na konci května ukončen a předán státnímu zástupci.

Při této nehodě se mladý "motorkář" nijak vážně nezranil, lehčí poranění si ale vyžádala převoz do hradecké fakultní nemocnice. Škoda na motorce byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Své jednání bude muset mladík vysvětlovat u soudu.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, motorkář, honička, MILETA, Divišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý motorkář se zákazem řízení ujížděl policii. Hradeckými ulicemi jel i sto dvaceti kilometrovou rychlostí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.