Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Policie z Královéhradeckého kraje přišila vykradačům dodávek další skutky. Škoda už je na půl milionu

Policie z Královéhradeckého kraje objasnila dalších devět skutků v případu dvou dnes už vazebně stíhaných cizinců. Jsou obviněni z několik měsíců trvající sériové trestné činnosti. Do kraje jezdili pravidelně vykrádat dodávky s nářadím. Teď můžou skončit za mřížemi až na osm let.

Dva muži ve věku 39 a 43 let kradli vrtačky, aku šroubováky, bourací kladiva a další věci, které jim zrovna přišly pod ruku. Krádeží se dopouštěli několik měsíců a v několika vlnách.

Jednoho dne ale spadla klec. Cizince zadržela 6. února zásahovka na Trutnovsku. Z prvních devíti objasněných skutků byli obviněni a Okresní soud v Trutnově rozhodl o tom, že budou stíháni vazebně.

„Pro kriminalisty však tímto krokem práce v žádném případě neskončila, protože už v únoru měli určité indicie o tom, že oba muži mají pravděpodobně na svědomí ještě další případy,“ doplňuje policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Podle policejních závěrů mají muži na svědomí celkem 18 skutků, kterých se měli dopouštět postupně od června loňského roku do letošního února. „V souvislosti s 18 skutky se podle nás dopustili oba stíhaní muži celkové škody ve výši přesahující částku půl milionu korun. V případě uznání viny jim hrozí trest až do výše osmi let odnětí svobody,“ doplňuje Vlčková.

Práce pro kriminalisty nekončí, jejich cílem bude co nejvíce odcizeného nářadí po nezbytných procesních úkonech vrátit zpátky svým majitelům.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, cizinci, škoda, dodávky, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie z Královéhradeckého kraje přišila vykradačům dodávek další skutky. Škoda už je na půl milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.