Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Dneškem začala vlaková výluka kvůli rekonstrukci železniční stanice v Jaroměři, skončí 26. června

Vlaková výluka potrvá až do 26. června. Na jednotlivých tratích bude ale většinou trvat různě dlouho. Po celou dobu budou vlaky nahrazovány autobusy. Výluka může mít vliv na návazné a přípojné spoje. Před cestou je proto potřeba pročíst si výlukový jízdní řád.

V současné době probíhají dokončovací práce na přestavbě nádraží v Jaroměři. Cestujících se nejvíce dotknou výluky na železnici v úseku Stará Paka - Dvůr Králové nad Labem – Jaroměř. S výlukou musí počítat od dnešního dne až do 26. června vždy v časech 7:25 až 18:35 hodin.  

Výluka se ale dotkla i cestujících mířících z Hradce Králové přes Smiřice a Jaroměř do České Skalice, Červeného Kostelce a z Hradce Králové do Náchoda a Trutnova. Na jednotlivých tratích budou výluky různě dlouhé. Většinou potrvají dva až tři dny.

„V autobusech náhradní autobusové dopravy je omezena přeprava jízdních kol. Jízdní kola jsou přepravována do vyčerpání kapacity autobusu náhradní dopravy, kočárky se přepravují přednostně. Případná hromadná přeprava jízdních kol se musí předhlásit přes objednávkový systém skupin nejméně 72 hodin předem,“ je uvedeno na webu Českých drah.

Rekonstrukce vlakového nádraží v Jaroměři probíhá od roku 2018 a vyjde na více jak 900 milionů korun. Vznikají tu nová kolejiště, zastřešená nástupiště, nové zabezpečovací zařízení, budují se podchody a výtahy na nástupiště. Počítá se i s opravou nádražní budovy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/Správa železnic

Štítky vlak, Jaroměř, výluka, spoje, náhradní autobus, rekonstrukce, nádraží, jízdní kolo, Hradec Králové, Dvůr Králové nad Labem, Stará Paka, České dráhy, Smiřice, Česká Skalice, Červený Kostelec, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dneškem začala vlaková výluka kvůli rekonstrukci železniční stanice v Jaroměři, skončí 26. června  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.