Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči z Hradce odjeli čerpat vodu do kamenolomu u elektrárny Chvaletice, je tu zatopená technologická linka

Královéhradečtí hasiči vyrazili na pomoc svým kolegům do Pardubického kraje, který včera postihly povodně. Zasahují v kamenolomu poblíž elektrárny Chvaletice, kde je pod vodou technologická linka. Hasiči ale jinak pokračují s odčerpáváním vody také v Heřmanově Městci.

Hasiči z Hradce Králové vyjeli na pomoc na žádost Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje. „Na místo bylo vysláno velkokapacitní čerpadlo Somati z centrální stanice v Hradci Králové, spolu s ním je tu i profesionální jednotka. Jednotka tu bude odhadem minimálně 2-3 dny a podle potřeby se budou hasiči střídat,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Velkokapacitní čerpadlo, které je schopné odčerpat velké množství vody, bylo nasazeno i včera večer ve Lhotě u Přelouče a v provozu bylo celou noc. Odčerpávala se s ním voda ze zatopených sklepů. Dnes ráno se hasiči vrátili zpět do Hradce, vyčistili hadice, nechali je vyschnout a odjížděli znovu.  

Na pomoc do Morašic na Chrudimsko, vyrazili brzy ráno také dobrovolní hasiči z Hradce Králové. Jde o jednotky dobrovolných hasičů Březhrad, Malšova Lhota, Plácky, Plačice a Třebeš. Právě na Chrudimsku byla situace při povodních včera nejhorší. „Jak dlouho budou jednotky na místě, bude záležet na aktuální situaci,“ říká Götzová. Pokud by už nebyly potřeba, vrátit by se mohly už dnes večer.

Práce pokračují i v Heřmanově Městci

Hasiči byli včera v pohotovosti od 7. hodiny ranní. Až do 19:00 evidovali 350 výjezdů k událostem v souvislosti s krupobitím. Toto číslo nebylo konečné. ,,Od 19 hodin do 7 hodin ráno přibylo dalších 22 výjezdů v souvislosti s odstraňováním následků krupobití, které se včera přehnalo přes Pardubický kraj. Odčerpávat vodu a odstraňovat následky bouřky budou hasiči ještě po celé pondělí," říká mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky elektrárna Chvaletice, linka, voda, hasiči, Somati, čerpadlo, Hradec Králové, Chvaletice, Pardubický kraj, Heřmanův Městec, Hasičský záchranný sbor, okres Chrudim, Přelouč, Lhota, elektrárna, Morašice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z Hradce odjeli čerpat vodu do kamenolomu u elektrárny Chvaletice, je tu zatopená technologická linka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.